Sok sérült az esőben

L. CS.L. CS.
Vágólapra másolva!
2009.06.29. 01:08
Címkék

A bajai triatlonhétvége má sodik napján (szombaton az országos váltóbajnokság küzdelmei zajlottak a városban), vasárnap a Triatlon Tour idei harmadik fordulóját rendezték meg. A sprinttávú verseny során végig szakadt az eső, ahogy az előző két – tiszaújvárosi és balatonfüredi – fordulóban is, ennek betudhatóan a technikás, kanyargós, Magyarország egyik legjobbjának tartott kerékpárospályán számos bukás volt. A mentősök 14 sérültet láttak el, de súyos baleset nem történt. A 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló viadalon a férfiaknál óriási csata folyt a győzelemért: a futást négyen egyszerre kezdték, végül az Újpest versenyzője, Rendes Csaba bizonyult a leggyorsabbnak.

„A bringapálya az eső miatt nagyon csúszós és veszélyes volt, arra kellett törekedni, hogy ne legyen baj. A futás során négyen elléptünk a többiektől, és nagyon örülök, hogy a vége nekem sikerült a legjobban” – mondta a bajai Triatlon Tour férfi győztese. A verseny címvédőjével, a végül második helyen záró bajai Faldum Gáborral viszont igencsak kibabrált az időjárás: „Az úszás jól sikerült, a kerékpározás során pedig végig a mezőny elején tekertem, nehogy a vizes aszfalton bukók közé keveredjek. Talán az is volt a baj, hogy a bringázással a kelleténél többet vállaltam magamra, mert így a futás hajrájában, amikor Pocsai Balázs és Rendes iramot váltott, már nem tudtam odaérni az első helyre.”

A nőknél a debreceni Szabó Zita és a gyöngyösi Kovács Zsófia távollétében az oroszlányi Szalay Szandra rajt-cél győzelmet aratott. Az ORTRI triatlonistája már kerekezés közben ellépett a többiektől.

„Az úszás kiváló volt, a kerékpározás az eső miatt veszélyesnek bizonyult, de a futás során már csak az előnyöm megtartására kellett figyelnem” – mondta a női győztes. Szalayklubtársa, az ezüstérmet szerző Pap Eszter is – akárcsak a többiek – az eső miatt veszélyessé váló kerékpározást említette elsőként. „Viszont a futás nagyon jól sikerült!” – tette hozzá az oroszlányi lány, aki a kerékpározás végén még csak a nyolcadik helyen állt, a futás végére viszont ezüstérmes pozícióba küzdötte fel magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik