NS-terasz: „Képtelenek kikapni az angolok”

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.07.07. 22:22
Fotó: Kovács Péter
„Képtelenek kikapni az angolok” – mondogatták egymásnak a Várkert Bazár Öntőház udvarán az NS-terasz mellett található Monkey Bistro dolgozói, miután Bukayo Saka egyenlített Svájc ellen. Gareth ­Southgate együttese veretlenségét megőrizve bejutott a négy közé az Európa-bajnokságon, az elődöntőben a hollandokkal találkozik, míg a másik ágon a spanyolok a franciákkal csatáznak. Apropó, franciák: az étterem munkatársai közül néhányan a 2018-as világbajnoknak szurkolnak, mint elmondták, a keddi elődöntőben már akciógólt is várnak kedvenceiktől.
Fotó: Patai Gergely

A pincérek és a főnökök közül többen szeretik a labdarúgást, szerencsés helyzetben vannak, hiszen ha dolgozniuk is kell az Európa-bajnokság alatt – mérkőzésnapokon különösen nagy a sürgés-forgás –, az italok, az ételek felszolgálása közben is rápillanthatnak az óriáskivetítőre. Egyöntetű véleményük: lehetne színvonalasabb is az idei kontinenstorna.

Ebben nemcsak ők, hanem nagyon sokan mások is reménykednek, azok is, akik majd kedden és szerdán újra szép számban ott lesznek a dunai panorámás NS-teraszon. A döntőbe jutásért rendezendő találkozók párosítása alapján talán nem kell majd csalódniuk.

A háttérben sokan dolgoznak azért, hogy az NS-teraszon minden zökkenőmentes legyen. Egyikük a 35 esztendős Faddi Ákos közgazdász, rendezvényszervező és számítástechnikai szakember. Az Eb ideje alatt napokon át ő volt az egyik technikus, aki azért felelt, hogy a televíziókép jó minőségben érkezzen meg az óriáskivetítőre, ő kezelte a vásznon megjelenő videófelvételeket, fotókat, feliratokat.
„Addig nem nagyon érdekelt a futball, amíg nem voltam kint Madridban. Nővérem férje spanyol, hatalmas Atlético-szurkoló. 2015-ben voltam vele egy meccsen, a klub kocsmájában, amelyből az utcára és a stadionban is volt kiszolgálás. Elvarázsolt a fantasztikus hangulat, azóta már a lelátóról is figyeltem az Atleti találkozóját. A munkám miatt az idei torna selejtezőjében a magyar válogatott szereplését nem tudtam követni, az NS-teraszon azonban bőven kaptam a fociból. A holland–török negyeddöntőn dolgoztam itt utoljára, de, ugye, valahol kell nézni a még hátralévő találkozókat, majd a közönség soraiban foglalok helyet. A magyarok sajnos már nincsenek versenyben, a spanyolok viszont igen, remélem, a döntőben is szoríthatok nekik.”

KIÜL MAJD A NÉZŐTÉRRE  
Fotó: Árvai Károly

Az Európa-bajnokság kezdete óta a németországi esemény végéig látható az Országos Széchényi Könyvtár szervezésében a kontinenstornához kapcsolódó Minden idők focija című kiállítás az OSZK dísztermében, a Budavári Palota szintjén, a Főőrség és az Oroszlános Udvar közötti szabadtéri területen, valamint a Várkert Bazár Öntőház udvarához, az NS-teraszra vezető rámpákon. Ez utóbbi színhelyen a korabeli plakátokkal szemben az azokon szereplő futballisták mozdulataira hajazó mai képeket is meg lehet nézni a Nemzeti Sport munkatársaitól.

KORABELI PLAKÁTOK, MAI FOTÓK 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik