Birkózás: Arsunkaev Musza bronzérmével zárult az újvidéki U20-as Eb

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.07. 20:52
null
A Vasas szabadfogású birkózója, Arsunkaev Musza (92 kg) legyőzte török ellenfelét a helyosztón, ezzel bronzérmet szerzett az újvidéki U20-as Európa-bajnokság záró napján. A magyar válogatott kilenc éremmel az éremtáblázat ötödik helyen zárt.

A szombaton ötödik helyen záró Veress Bence (97 kg) után a záró versenynap sem telt magyar érdekeltségű éremmérkőzés nélkül az újvidéki U20-as birkózó Európa-bajnokságon, miután Arsunkaev Musza kiharcolta a bronzmeccset a szabadfogásúak 92 kilós mezőnyében. 

Az előző napi negyeddöntős veresége után a Vasas SC U17-es vb- és Eb-ezüstérmes reménysége vasárnap a vigaszágon folytathatta szereplését, és nagy csatában végül 7–5-re legyőzte az U17-es Európa-bajnok, grúz Konsztantine Petriasvilit. Ezután pedig jöhetett a harmadik helyért zajló összecsapás a török Alperen Atar ellen.

Arsunkaev esélyt sem adott ellenfelének: két négypontos akcióval magabiztos előnybe került, és végül 9–0-ra nyert, és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Musza a magyar szabadfogású küldöttség első és egyetlen érmét zsebelte be.

A magyar női csapat egy arany mellett négy bronzzal zárt az U20-as Eb-n Forrás: UWW/MBSZ

Korábban a kötöttfogásúak három, a lányok öt érmet nyertek.

Lévai Levente (77 kg) és Elekes Enikő (65 kg) Európa-bajnoki címet szerzett,

(77 kg) és (65 kg) Európa-bajnoki címet szerzett,

míg Tótok Péter (55 kg), Mányik Dávid (67 kg), Nyikos Veronika (76 kg), Kapuvári Liliána (53 kg), Terék Gerda (57 kg) és Osváth-Nagy Noémi (72 kg) egyaránt bronzérmet szerzett.

A magyar válogatott így kilenc éremmel, közte két arannyal és hét bronzzal az előkelő ötödik helyen végzett az Eb összesített éremtáblázatán,

méghozzá a törökök, az ukránok, az azeriek, valamint a grúzok mögött.

A szakági rangsorban a magyar női csapat a dobogóra is odafért: az ukránok és a törökök mögött harmadikok lettek a mieink. Továbbá Lévaival az élen kötöttfogásúak szintén a legjobbak közé tartoztak, és a hatodik legjobb nemzetként fejezték be szereplésüket. Ami pedig külön dicséretes, hogy mindhárom fogásnemben örülhettünk magyar éremnek.

(Kiemelt képen: Arsunkaev Musza Forrás: UWW/MBSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik