Strandkézilabda: Európa-bajnok az U16-os fiúválogatott

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.07. 19:47
null
Megvédte az U16-os Eb-címét a fiú strandkézilabda-válogatott, a korosztályos lányok pedig a negyedik helyen zártak a bulgáriai kontinensviadalon.

Vasárnap délután az U16-os fiú és leány strandkézilabda-válogatott is befejezte a szereplést a közös, Bulgáriában megrendezett Európa-bajnokságon. A korábbi évek eredményei alapján bizakodva vághatott neki a kontinensviadalnak a két nemzeti csapat, hiszen a korábbi években is sikeresek voltak a magyar korosztályos nemzeti csapatok ebben a szakágban: tavaly az U17-esek Eb-jén mérették meg magukat mindkét nem képviselői – a fiúk arany-, a lányok ezüstéremmel tértek haza Törökországból.

Egy évvel korábban pedig az U16-os válogatottak lendültek akcióba Eb-n, akkor mindkét együttesünk elsőként zárt, így a már említett bulgáriai viadalnak címvédőként futott neki. Igaz, az akkori keretek – érthető módon – mostanra teljesen kicserélődtek.

Várnán ismét remekeltek a magyar fiatalok, akik mindkét szakágban bejutottak a legjobb négy közé – ezt rajtuk kívül egyedül a horvátok mondhatták még el magukról. A fiúk érték el a jobb eredményt, akik a végső győzelemig meneteltek: a Császár Ferenc szövetségi edző vezette csapat mindhárom csoportmeccsét megnyerte, sorrendben a románok, a bolgárok és a svédek ellen, a középdöntőben viszont vereséggel kezdett, a spanyolok ellen szétlövést követően kapott ki. Ezt követően viszont a horvátok és a portugálok sem jelentettek akadályt, így következhetett a negyeddöntő, amelyben a cseheket 2:0-ra verték a magyar srácok, majd ugyanilyen eredménnyel jutottak be a fináléba a horvátok elleni elődöntőből.

A döntőben jöhetett a spanyolok elleni visszavágó, amely rendkívül izgalmasan alakult: az első játszmát 20–18-ra az ellenfél nyerte, a másodikat viszont a magyarok (21–18), így jöhetett a szétlövés, amit 15–14-re sikerült behúzni, így

megvédte az U16-os Eb-címét a fiú strandkézilabda-válogatott.

A lányok sem jártak messze finálétól: ők a csoportkörben öt mérkőzés játszottak, ebből négyet megnyerve folytatták a negyeddöntőben, amelyből a spanyolok ellen továbbjutottak, a legjobb négy között viszont megállította őket a holland együttes (1:2), a bronzmeccsen pedig a horvátokkal szemben maradtak alul a lányok (0:2), így negyedikként zárták a kontinensviadalt.

A fiúk részletes eredménysora ITT, a lányoké pedig ITT érhető el.

Fiúk: Tarjányi Dániel, Paczulák Dominik, Nagy Bendegúz, Béres Barnabás, Szabó András, Terjék Kristóf, Forgács Márkó, Knob Samu, Habda Bence, Árkos Ádám, Németh Péter, Pintér András
Stáb: Császár Ferenc - szövetségi edző, Tóth Zoltán - kapusedző, Oldal Tibor – gyúró, Priczel Bence – technikai vezető
Lányok: Bozsó Kitti, Debreczeni Lora, Gerzanics Csenge, Göllner Sára, Jakab Anna, Koczkás Viktória, Kolonics Dorka, Köteles Míra, Nickl Luca, Szentirmai Sáfély Csillag, Szijjártó Hanna, Tamás Patrícia
Stáb: Jónás Judit – szövetségi edző, Győri Ágnes – kapusedző, Varga Dénes – erőnléti edző, gyúró, Cseh Balázs – technikai vezető.

(Kiemelt képünk forrása: EHF/MSV Photographers)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik