Most a Valencia botlott meg

CSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTERCSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.04.19. 00:04
Címkék
A Real Madrid játékosai le sem tagadhatták volna, hogy a fél világ rajtuk köszörülte a nyelvét az elmúlt napokban.
Fogcsikorgató akarással vetették magukat az Atlético elleni rangadó küzdelmébe, és az 5. percben máris vezetéshez jutottak. Figo szlalomozott be a tizenhatosra, oda sem nézve kitette a labdát a Roberto Carlos helyén és lendületével érkező Solarinak, aki jól vette észre, hogy Aragoneses kapus a beadáson kívül el sem tud képzelni más folytatást. Ennek megfelelően az argentin középpályás – egykori Atlético-futballista – centerezés helyett éles szögből a hálóba gurított.
A Real biztosan őrizte előnyét, mígnem a szünetben Gregorio Manzano beküldte Nikolaidiszt. A görög első megmozdulásával kiharcolt egy legalábbis vitatható büntetőt, megspékelve Pavón kiállításával. Paunovics egyenlített, s a hazaiak vérszemet kaptak. A szerb támadó kisváratva ziccert hibázott, de csapata nem tudta maradéktalanul érvényesíteni emberelőnyét. Mi több, Helguera a 79. percben gólt fejelt – bár feltehetően lesen állt, meg aztán Raúl korábban meglökte a kapust. A játékvezető azonban megadta a gólt, így a lefújás után Carlos Queiróz joggal nyilatkozhatta, hogy "ez az eredmény nagy önbizalmat és motivációt ad nekünk a következő meccsekre. A második gólunkat lehet szabálytalannak bélyegezni, de a tizenegyes sem volt különb."
A Deportivo trénere, Javier Irureta a szerdai BL-elődöntőre tekintettel több játékosát – Molina, Valerón, Mauro Silva, Najbet – pihentette, a galíciaiak nem is voltak többre képesek, mint egy döntetlenre a Valladolid ellen. "Tán a többieknek is a Porto járt már az eszében" – vélte a galíciaiak mestere. A Depor egyenlítő gólját egyébként a brazil Djalminha szerezte, "panenkás" büntetőből…
Az Athletic Bilbao kihasználta a madridi vetélytárs bukását, remek találatokkal intézte el a Zaragozát, előnybe kerülve ezzel az UEFA-kupa-részvételért folyó versenyben. A Zaragoza kilenc emberrel fejezte be az összecsapást.
A brazil Julio Baptista (Sevilla) káprázatos teljesítményt nyújtott, egy óra leforgása alatt négy gólt vágott be a Racing Santander hálójába, így elvileg még együttesének is maradt esélye az UEFA-kupára – ha nem is sok. Az Osasunának valamivel több van, de mindenképp döbbenetes, hogy a Bernabéuban 3–0-ra nyerő pamplonaiak otthon simán kikaptak a kiesőjelölt Espanyoltól.
A Valencia vasárnap este fogadta a Real Sociedadot, azzal a tudattal, hogy győzelem esetén visszaszerzi kétpontos előnyét az élen. Kiderült, hogy ha a tempót kell diktálni, az eddig rendíthetetlennek látszó Turia-partiaknak is megremeg a lábuk: a második félidő közepén öt perc alatt kétgólos hátrányba kerültek, ám a két legjobb formában lévő játékosuk, Vicente és Mista a hátra lévő húsz percben ismét kivágta a rezet. A 2–2-es döntetlennel a Valencia maradt az első, bár ugyanannyi pontja van, mint a Realnak.

Szavazás

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik