A Fehérvár és az MTK is kiütéssel nyert, az ETO FC Győr is magabiztos sikert aratott

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 19:32
Nem kegyelmeztek a fehérváriak (Fotó: fehervarfc.hu)
A Fehérvár FC 9–0-ra legyőzte a Bábolnát, míg az MTK 5–1-es sikert aratott a szlovén Primorje ellen. Az ETO FC Győr is simán, 3–0-ra nyert a Zsolna ellen.

BÁBOLNA–FEHÉRVÁR

A Fehérvár Gradisar duplájával már a 8. percben két góllal vezetett a Bábolna ellen. A meccs elejét nagyon megnyomta az NB I-es csapat, Schön, Katona és Csongvai is betalált, a 20. percben 0–5-öt mutatott az eredményjelző. 

Az 51. percben Berki egy szép emeléssel villant (0–6), majd három perccel később Kecskés Máté passza után Kovács Patrik vette be a bábolnai kaput (0–7). A 70. perc után újabb két gyors Vidi-gól követte egymást, Simut 23 méterről lőtt látványos gólt a kapu jobb oldalába (0–8), majd Kovács Bence emelt a hosszúba (0–9). 

A lefújás előtti utolsó percben Szerafimov találta el a kapufát, de a labda a hazaiak számára pattant szerencsésen, így az eredmény már nem változott – a Fehérvár gólzáporos, 9–0-s győzelemmel zárta a találkozót.

ETO FC GYŐR–MSK ZILINA

Új arcokat elvétve, új taktikai hadrendet azonban felfedezhetett a 200 győri, aki a szombat délutáni forróság ellenére kilátogatott az ETO Park edzőpályájának naptól védett, ám fülledt lelátójára. Borbély Balázs vezetőedző az idény végi négyvédős rendszerről háromvédősre váltott (3–4–2–1), s az NB II-ben megszokott nevek között két dunaszerdahelyit fedezhettünk föl: Filip Raska és Zseljko Gavrics is kezdőként kapott lehetőséget. Az ETO ellenfele az MSK Zilina volt, és a mérkőzés első félideje alapján nem látszott, hogy néhány hónapja még osztálykülönbség volt a két csapat között, sőt a zsolnaiak sokáig a dobogós helyekért küzdöttek Szlovákiában.

A nagy iramú találkozó kiegyenlítetten alakult. A kapus Gyurákovics Eriknek kétszer is ziccerben kellett helytállnia, a gólokat mégis az ETO szerezte: a 21. percben Zseljko Gavrics készített le Claudiu Bumbának, aki nagyszerű ballábas emeléssel szerzett vezetést. Gavrics, aki gólt is szerezhetett volna, a 45. percben tizenegyest harcolt ki, amelyet Bumba értékesített. A szünetben sort cserélt Borbély Balázs (a meccs végén Mamady Diarra is betalált), s bár még nem tudni, milyen változások lesznek a gárda keretében – főleg a június 30-án lejáró szerződések miatt –, a győriek keretmélysége irigylésre méltó, s ez az OTP Bank Ligában is nagy erényük lehet.

MTK BUDAPEST–ND PRIMORJE

Az MTK nem jött zavarba attól, hogy a szlovén együttes hárompercnyi játék után előnybe került – a 20. percben jött is az egyenlítés, Horváth Artúr 17 méterről a jobb felsőbe lőtt (1–1). Az első félidő hosszabbításában érkezett a második MTK-gól: Antonov próbálkozhatott szabadrúgásból a tizenhatos sarkáról, a kapusról a kapufára pattant a labda, onnan meg Beriasvili elé, aki a kapuba fejelt (2–1).

A 82. percben mutatós összjáték után Herczeg lőtt 18 méterről, megpattanó kísérletére leért a kapus. Öt perccel később Jurinát rántották le egy szögletnél, a bíró tizenegyest ítélt. A labda mögé Stieber állt, és magabiztosan lőtt a bal alsóba (3–1).

A 90. percben Stieber újra betalálhatott volna, de szemfüles, 35 méteres emelése a felső lécről kifelé pattant. A hosszabbításban ismét szabálytalankodtak Jurinával szemben a tizenhatoson belül, újra büntetőt rúghatott az MTK. Stieber állt oda megint, és ezúttal nagy erővel lőtt a bal felsőbe (4–1).

A meccs utolsó percében Jurina állította be az 5–1-es végeredményt. 

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
BÁBOLNA SE–FEHÉRVÁR FC 0–9 (0–5)
Bábolna
FEHÉRVÁR, 1. félidő: Dala – Melnik, Larsen, Spandler, Schön – Csongvai, Christensen – Katona Mátyás, Pető M., Lirim M. Kastrati – Gradisar. 2. félidő: Veszelinov – Simut, Szerafimov, Lakatos K., Kecskés M. – Melnik – Babos B., Berki M., Kovács B., Stefanelli – Kovács P.
G: Gradisar (2), Schön, Katona, Csongvai, Berki M., Kovács P., Simut, Kovács B.

MTK BUDAPEST–ND PRIMORJE (szlovén) 5–1 (2–1)
Ljubljana
MTK: Csenterics – Hej, Beriasvili, Nagy Zs. – Kovács M., Horváth A., Varjú, Bognár I., Antonov – Németh K., Polievka. 2. félidő: Rácz – Hej (Herczeg), Kocsis G., Végh B. – Molnár Á., Stieber Z. Szőke, Merényi, Kovács P. – Jurina, Balogh M.
G: Stieber Z. (2, mindkettőt 11-esből), Horváth A., Beriasvili, Jurina, ill. Zavnik

ETO FC GYŐR–MSK ZILINA (Zsolna, szlovák) 3–0 (2–0)
Győr, 200 néző
ETO, 1. félidő: Gyurákovics – Raska, Boldor, Vianna – Kröhn, Tóth R., Anton, Csontos – Gavrics, Bumba – Lukics. 2. félidő: Ruisz – Koncz, Szépe, Keresztes – Vera, Vingler, Riquelme, M. Diarra – Lacza, Skvarka – Farkas B.
G: Bumba (2), Diarra

KÉSŐBB 
18.00: Debrecen–Cigánd (NB III)
18.00: DVTK–Putnok (NB II)

KORÁBBAN
Tiszakécske (NB III)–Kecskemét 1–1
Nyíregyháza–Michalovce (Nagymihály, szlovákiai) 1–1
Zalaegerszegi TE–Bp. Honvéd (NB II) 1–2
Komáromi FC (szlovákiai)–Újpest 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik