Az olaszok meglepetésre kiejtették az ausztrálokat, Van Gerwenék is kiestek a dartscsapat-vb-n

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 22:33
Michele Turetta és Massimo Dalla Rosa (Fotó: PDC)
Meglepetésre Olaszoroszág legyőzte Ausztráliát, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a World Cup of Dartson, a nem hivatalos csapatvilágbajnokságon. A Michele Turetta, Massimo Dalla Rosa kettős drámai csatában ejtette ki a korábbi győztes ausztrál párost, Damon Hetát és Simon Whitlockot. Kiesett a címvédő Wales, és a hollandok is Michael van Gerwennel.

 

Bár a labdarúgó Európa-bajnokságon este játsszák a Svájc–Olaszország nyolcaddöntőt, az olaszok már most ünnepelhetik a továbbjutást a negyeddöntőbe. Igaz, a World Cup of Dartsot válószínűleg nem követik annyian, mint a futball Eb-t, de a Michele Turetta és Massimo Dalla Rosa alkotta olasz együttes figyelemre méltó eredményt ért el azzal, hogy 8–7-tel kiejtette Ausztráliát, és bejutott a negyeddöntőbe. A 2022-ben bajnok Damon Heta, Simon Whitlock kettős jóval esélyesebbnek számított, ám rossz napot fogott ki. A döntő legben Hetának és Whitlocknak is bőven megvolt az esélye, hogy megnyerje a találkozót, ám sorra kihagyták a meccsnyilakat. Végül Dalla Rosa eltalálta a D14-et, és ezzel Olaszország továbbjutott.

Szintén meglepő a svédek győzelme Csehország felett, de a horvátok sikere is az a címvédő Wales ellen. Habár utóbbira magyarázat lehet, hogy nem sokkal a torna előtt Gerwyn Price egészségügyi okok miatt visszalépett, és a helyére Jim Williams került. Boris Krcmarék továbbjutása azért így is váratlan.

A Michael van Gerwen és Danny Noppert alkotta holland duó veresége a belgák ellen önmagában nem akkora meglepetés, de az már igen, hogy Kim Huybrechts és Dimitri Van den Bergh 8–2-re nyert.

WORLD CUP OF DARTS, FRANKFURT
NYOLCADDÖNTŐ
Csehország (Gawlas, Sedlácek)–Svédország (De Graaf, Lukasiak) 6–8
Ausztria (R-J. Rodriguez, Suljovic)–Tajvan (Pupo Leng Tieh, An Seng Lu) 8–4
Skócia (Anderson, Wright)–Lengyelország (Ratajski, Szaganski) 8–2
Olaszország (Dalla Rosa, Turetta)–Ausztrália (Heta, Whitlock) 8–7
Észak-Íroroszág (Dolan, Rock)–Németország (Clemens, Schindler) 8–7
Anglia (Humphries, M. Smith)–Franciaország (Labre, Tricole) 8–3
Wales (Clayton, J. Williams)–Horvátország (Krcmar, Grbavac) 6–8
Hollandia (Noppert, Van Gerwen)–Belgium (K. Huybrechts, Van den Bergh) 2–8

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ágrajz szerint)
Anglia–Észak-Írország
Skócia–Svédország
Horvátország–Ausztria
Belgium–Olaszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik