Ez nem annyira botrányos eredmény – Spalletti a Svájc elleni vereség után

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 21:01
Luciano Spalletti (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, svájci győzelemmel kezdődött meg a labdarúgó Európa-bajnokság kieséses szakasza: Murat Yakin csapata uralta a szombat kora esti berlini nyolcaddöntőt, és 2–0-ra megverte Olaszországot. Nézzük, hogy értékeltek a főszereplők a lefújás után.

„Megpróbáltunk változtatni néhány dolgon a csoportkör után, de úgy tűnik, hogy ez most kevés volt. Ez nem annyira botrányos eredmény, mint amennyire az emberek felfújják majd. Továbbjutottunk a csoportkörből, azonban Svájc ellen nem volt tartása és karaktere a csapatnak. A későbbiekben ezen kell majd dolgoznunk” – idézte Luciano Spallettit az UEFA hivatalos oldala.

„Csak annyit tehetünk, hogy elnézést kérünk a szurkolóinktól. Elfogadhatatlan az eredmény, az egész meccsen gyengén teljesítettünk. Ez a valóság” – nyilatkozta a kapus, Gianluigi Donnarumma

A svájciaknál Murat Yakin szövetségi kapitány, a játékosok közül pedig Breel Embolo és Fabian Rieder nyilatkozott. 

„Egy nagyon fontos meccset nyertünk meg, és ez számít igazán. A győzelem is jó érzéssel tölt el, de az még jobb, hogy remekül is játszottunk. A pálya minden részén domináltunk, ráadásul jókor szereztünk gólokat. Jó formában vagyunk, és taktikailag is felkészültek vagyunk, dominánsan futballozunk. Remek a csapaton belüli hangulat” – mondta Yakin.  

„Olyan csapat ellen nyertünk megérdemelten, amely ellen nem könnyű játszani. Kompaktak voltunk és sok helyzetet alakítottunk ki. Jó meccsünk volt, plusz a legjobb pillanatokban találtunk be. Büszke vagyok a csapattársaimra, a stábtagokra és az egész országra!” – mondta Embolo. 

„Nagyon jól érezzük most magunkat, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. A mérkőzés első másodpercétől nagyon akartuk ezt a győzelmet. Mindenki boldog most. Azt hiszem, a pályán is megmutattuk, mennyire tudunk küzdeni egymásért”– zárta a rövid interjút Rieder.

A MÉRKŐZÉST PERCRŐL PERCRE KÖVETŐ TUDÓSÍTÁSUNKAT IDE KATTINTVA TALÁLJA MEG!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
SVÁJC–OLASZORSZÁG 2–0 (1–0)
Berlin, Olimpiai Stadion, 71 000 néző. Vezette: Szymon Marciniak (Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik) – lengyelek
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, R. Rodríguez – Aebischer (Steffen, 90+2.), Freuler, Xhaka, Rieder (Stergiou, 72.) – Vargas (Zuber, 71.), Embolo (Duah, 77.), Ndoye (Sierro, 77.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian (Cambiaso, 75.) – Cristante (Lo. Pellegrini, 75.), Fagioli (Frattesi, 86.), Barella (Retegui, 64.) – Chiesa, Scamacca, El Shaarawy (Zaccagni, a szünetben). Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti 
Gólszerző: Freuler (37.), Vargas (46.)
Sárga lap: Barella (35.), El Shaarawy (45.), Mancini (57.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik