NS-terasz: a futball mindenkié!

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 23:14
Fotó: Kloo Anita
Tapasztalat a Várkert Bazárban, hogy az NS-teraszon egyre több nő is érdeklődik az Eb meccsei iránt.


Szombat kora este a svájci–olasz nyolcaddöntőn az első sorban foglalt helyet egy idősebb, begipszelt kezű hölgy a lányával. A mérkőzésre liften jöttek fel az Öntőház udvarba, épp szakértőnkkel, Kovács Kálmán Honvéd-legendával. Mint az 56-szoros válogatott labdarúgótól megtudtuk, a 88 éves Gabi néni otthoni tornázás közben törte el kezét. A közelben lakik, nagyon szereti a sportágat, és a svájciaknak szurkol, mert nagyon nem tetszett neki, ahogy az olaszok a csoportkörben játszottak.

Ha azok a meccsek nem kedveltették meg vele az itáliai focit, a szombati produkció sem. Lagymatagon, enerváltan futballoztak, a svájciak pedig mindkét félidőben szereztek egy gólt, így bejutottak a nyolc közé. Kollégánk, Patai Gergely még az összecsapás előtt és a szünetben beszélgetett Kovács Kálmánnal, aki szerint kérdés, hogy a svájciak mennyire bírják majd erővel, s az olaszok változtatnak-e addigi játékukon. A mérkőzés végére kiderült, a két válasz: nagyon és nem. Így kiesett az Eb-címvédő. A Velencéből és Szicíliából érkező szurkolók ezen persze csak dühöngeni tudtak.

Vasárnap újabb két nyolcaddöntős mérkőzést rendeznek az Európa-bajnokságon. Szakértő vendégünkkel, Szélesi Zoltánnal, az U21-es válogatott szövetségi edzőjével, aki korábban 28-szor szerepelt a címeres mezben, a kezdés előtt egy órával az angol–szlovák (18 óra) és a spanyol–grúz (21) összecsapást vezeti fel Cselőtei Márk, az nso.hu szerkesztője.

 
Vendégünk: Szélesi Zoltán

 

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos, fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon.

A vasárnapi program: Várkert Bazár, Öntőház udvar panoráma terasza
17.00–17.45: Felnőttedzés szakedzővel
18.00–19.45: Gyerekeknek: hazai, jó minőségű, biztonságos zöldségek-gyümölcsök bemutatása, egészséges szokásaink kialakításában játszott szerepük, hazai „superfoodok” bemutatása, kézműves alkotótevékenység az egészséges életmód témakörében (színezők, egészségesétel-választó, egészségtelen, a szervezetben gyulladást okozó, „nem pocakbarát” ételek bemutatása), akadálypálya, ügyességi vetélkedők; felnőtteknek: Longevity. Porok, fogyibogyók, csodadiéták

 
Vetélkedj!

 

A Várkert Bazárba érkezőknek lehetőségük van az NS standján megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb-magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamint a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is.

 
Vásároljon az NS-standon!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik