Ronaldinho szerencsés születésnapja

CSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTERCSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.03.22. 22:23
Címkék
Sorozatban kilencedszer sem hibázott a Barcelona! A katalánok a Real Sociedad ellen  Ronaldinho zsenialitásának és némi szerencsének köszönhetően  kellően hatékony támadójáték bemutatása nélkül is újabb hárommal növelték pontjaik számát.
A számok tükrében: Tabella, fordulóról fordulóra
A számok tükrében: Tabella, fordulóról fordulóra
Így a közvetlenül a Real Madrid sarkában lihegő Valencia mellett még nekik sem kell lemondaniuk a bajnoki címről, hátrányuk mindössze hat pont a botladozó listavezetővel szemben. Az élen álló négy együttes (ide számítva a Deportivót is) sorsolását szemügyre véve azt láthatjuk, talán a Valenciáé a legkönnyebb és a Realé a legnehezebb – bár nagyon nagy különbségekről nem beszélhetünk. Akárhogy is lesz, érdekes hajrának nézünk elébe…
A Sociedad roppant kellemetlen sündisznóállásba vonult a Camp Nouban, azzal a körülménnyel súlyosbítva, hogy Nihat Kahveci az esetleges kontrák esélylesőjeként állandó retegésben tartotta a Barca védelmét. A vendégeknek persze így is több félnivalójuk akadt, mert mindkét félidőben előfordult néhányszor, hogy Ronaldinho becselezte magát a jól megszervezett védelem mögé (ilyenkor élmény volt nézni, ahogy jobbra-balra dőlnek a bekkek), vagy Marc Overmars végre eljutott az alapvonalig a bal oldalon, és egy-egy veszélyes centerezéssel győzködte Frank Rijkaardot arról, hogy érdemes őt a pályán tartani.
A holland szakvezető cserékkel próbálta felgyorsítani az iramot, de csapata nem tudott több helyzetet kialakítani, amíg el nem érkezett a 89. perc. A kilépő Ronaldinhót felöklelték, a szabadrúgást pedig ő maga 23 méterről a jobb felső sarokba csavarta. "Végre volt egy kis szerencsénk is. Nem adtuk fel egy pillanatra sem, végig küzdöttünk a nagyon nehéz mérkőzésen. Borzasztóan örülök, hogy a fiúk megkapták a jutalmat az erőfeszítéseikért cserébe. Ronaldinho világklasszis teljesítménnyel ünnepelte születésnapját" – ujjongott Rijkaard a lefújás után. Amikor a Milan által csábított Edgar Davidsról kérdezték, elárulta, a "pitbullnak" több kérője is van, de szerencsére kitűnően érzi magát Barcelonában.
A Valencia edzője, Rafa Benítez kis híján elnézést kért, amiért tanítványai egy ötöst rámoltak be a "szigetlakóknak". "A Mallorca közel sem olyan gyenge, mint ahogyan ez az eredmény mutatja" – jegyezte meg a Turia-partiak mestere – amiben talán igaza van, de fölösleges lenne szerénykednie a csapata teljesítménye miatt, az ugyanis a legkényesebb igényeket is kielégítette.
A Racing Santander és a Celta Vigo 4–4-es döntetlenjét követően a két tréner egymást felülmúlva dühöngött. Luis Alcaraz amiatt füstölgött, mert a Racing hazai pályán képes volt négyet kapni, míg Radomir Antics azon "akadt ki", hogy az emberelőnyben leadott kétgólos előny tetejébe Szavo Milosevics még egy büntetőt is kihagyott az utolsó percben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik