Kezd összeérni a Barca

CSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTERCSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.03.08. 21:17
Címkék
A rejtély továbbra is megfejtésre vár: senki sem tudja, mitől, de tovább szárnyal a Barcelona. Mint hétfőn már röviden beszámoltunk róla, a katalánok a Mallorca ellen is megszerezték mindhárom pontot, igaz, a végén azért izgulniuk kellett az idényben már sok mindent megérő szurkolóknak.
A hetekkel ezelőtt még a pokolba kívánt vezetőedző, Frank Rijkaard is megjegyezte: jó formában lévő csapata nem mentes a "gyermekbetegségektől"."A hajrában a Mallorca két gólja alaposan megváltoztatta az addig kedvező képet. Ez gyakran előfordul, ha a játékosok elhiszik, hogy a feladatot már teljesítették, mindenképpen megnyerik a mérkőzést. Az elkövetkező találkozókon figyelnünk kell erre, illetve arra, hogy amikor Cocu előremegy, mindig legyen valaki, aki visszazár mögé. Kicsit feszült lett a vége, de összességében elégedett vagyok, leszámítva azt, hogy jobb koncentrációval rúghattunk volna több gólt. Más kérdés, hogy ugyanezt riválisaink is elmondhatják magukról, hiszen veszélyesen támadtak, jól járatták a labdát a középpályán, és bizony voltak nagy helyzeteik, különösen Eto’ónak" – ismerte el sportszerűen a holland szakember.A végül szorossá váló mérkőzéstől függetlenül tény, a Barca most már kilenc bajnoki óta veretlen, sőt, hét győzelmet aratott zsinórban. Még csak azt sem lehet mondani, hogy könnyű sorozatot fogott volna ki, mert a hét között olyan diadalok vannak, mint az Atlético elleni hazai vagy a Valencia és a Deportivo elleni idegenbeli. A tavalyi szenvedést felidézve hihetetlen (a játékosállományra gondolva már hihetőbb) jelenség megértéséhez az sem visz közelebb, ha áttekintjük, vajon Rijkaard kiket játszat mostanában. A Mallorcát a Víctor Valdés – Reiziger, Oleguer, Puyol, Van Bronckhorst (Motta, 65.) – Xavi (Iniesta, 75.), Cocu, Davids, Ronaldinho – Luis García, Luis Enrique (Quaresma, 63.) összetételű együttes fektette két vállra. Márpedig ez a névsor alig különbözik mondjuk attól, amely a Barca legutóbbi bajnoki vereségét összehozta január 4-én. A 0–3-as santanderi kudarcból – a fent nem említetteken kívül – kapusposzton Rüstü, a védelemben a mexikói Márquez, előrébb pedig Sergio García vette ki a részét. Iniesta akkor kezdett, Quaresma csereként állt be, akárcsak a most sérült Saviola, továbbá nem játszott Oleguer, Luis García, no meg Davids.Az együttes gerince azonban nem változott: a fiaskókban ugyanúgy benne volt annak idején Xavi, akit most Rijkaard nem győzött dicsérni ("rengeteg labdát szerez, és építkezni is marad energiája"), a régi formáját visszanyerni látszó Luis Enrique ("a tapasztalata létfontosságú") és Ronaldinho is. De vajon miként látják a jelenlegi helyzetet a főszereplők?"Minden egyes futballistát nagyon feldobja az, ami mostanában velünk történik. Az extra motiváció mellett fontos, hogy képesek legyünk két lábbal a földön állni" – véli Luis Enrique. "Minden mérkőzéssel jobban összekovácsolódik a csapat, már tudom, hol helyezkednek a társaim. És persze növekszik az önbizalmunk is" – örvendezett Luis García.Primera División
27. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
27. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Athletic Bilbao–Valladolid 1–4 (Guerrero 81., ill. Losada 2., 75., Óscar González 15., Jesús 38.), Barcelona–Mallorca 3–2 (Luis García 2., 57., Luis Enrique 17., ill. Eto’o 89., Delibasics 91.), Zaragoza–Málaga 1–0 (Villa 72.), Albacete–Betis 1–0 (Pacheco 27.), Sevilla–Villarreal 2–0 (Carlitos 57., 77.), Atlético Madrid–Murcia 1–1 (Nano 90., ill. Luis García 54. – 11-esből)
Az élcsoport: 1. Real Madrid 60 pont, 2. Valencia 54, 3. Deportivo 50, 4. Barcelona 49, 5. Athletic Bilbao 41 (34–33), 6. Atlético Madrid 41 (33–32)

Segunda División
27. forduló:
Almeria–Córdoba 1–1, Getafe–Algeciras 3–0, Eibar–Levante 2–0, Málaga B–Recreativo 0–0, Leganés–Terrassa 1–0, Tenerife–Las Palmas 2–0, Cádiz–Alavés 1–1, Sporting Gijón–Salamanca 1–1, Ciudad de Murcia–Xérez 0–1, Numancia–Ejido 1–0 Elche–Rayo Vallecano 2–1
Az élcsoport: 1. Sporting 49 pont, 2. Numancia 46, 3. Levante 45, 4. Getafe 42 (26 mérk.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik