Frank Rijkaard tanácstalan

CSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTERCSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.01.09. 21:10
Címkék
Úgy fest, a Barcelonának már mindegy, hogy bajnokság vagy kupa, Ronaldinhóval vagy nélküle, illetve élvonalbeli vagy másodosztályú rivális: a csapat egyformán gyalázatosan teljesít.
Csütörtök este a Király-kupában a Segunda División tabelláját vezető Levante otthonában szenvedett 1–0-s vereséget, ami – oda-visszavágós párharcról lévén szó – önmagában nem tragédia, de újabb jele a válságnak. A másik csütörtöki nyolcaddöntőben a Sevilla meglepetésre idegenben verte meg 3–1-re a Villarrealt, pedig a sárga-kékek a brazil világbajnok jobbhátvéd, Belletti csodás góljával még vezettek is.A kőkemény védekezéséről híres Levante korán, a Carles Puyol szabálytalansága miatt megítélt büntetőből jutott előnyhöz (az egykoron a Real Madridban futballozó Alberto Rivera révén…), és utána is kézben tartotta a mérkőzést. A gránátvörös-kékek természetesen többet birtokolták a labdát, de az olykor-olykor kialakított helyzeteiket sem rúgták be, míg ellenfelük veszélyesen kontrázott. A továbbiak mérlege: egy Barca-kapufa, valamint a kapusok részéről néhány hazai és egy vendégbravúr. "Látszik, hogy a Barcelona nagyon akar, de nem megy neki, még Ronaldinhóval sem" – állapította meg empatikusan Manuel Preciado, a Levante edzője. Frank Rijkaard pedig – talán először az idényben – sutba dobta a kötelező optimizmust: "Nem tudom, mit csináljak. Más játékosokat nem küldhetek pályára, csak akik a keret tagjai."Az említett keret mindazonáltal hamarosan bővülhet, Joan Laporta, a Barca elnöke ugyanis pénteken már Torinóban volt, hogy nyélbe üsse a Juvéval Edgar Davids kölcsönadását. A másik átigazolási hír: Jardel, az angol Bolton Wanderers brazil csatára nagyon közel áll ahhoz, hogy a sereghajtó Espanyol labdarúgója legyen.Király-kupa
Nyolcaddöntő, első mérkőzések.
Nyolcaddöntő, első mérkőzések.
Csütörtök este játszották: Levante–Barcelona 1–0 (Rivera 9. – 11-esből), Villarreal–Sevilla 1–3 (Belletti 13., ill. Baptista 48., 77., Daniel Alves 54.)
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik