Rüstü kínosan debütált

CSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTERCSILLAG IMRE, GALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.12.22. 21:12
Címkék
A vasárnap késő esti mérkőzésen folytatódott a Barcelona vesszőfutása. Ki nem kapott a csapat, de a mai  erősen botladozó  Celta Vigo elleni hazai döntetlent nincs ember, aki sikerként értékelné Katalóniában.
Ronaldinho (elöl) sem tudott segíteni a továbbra is hullámzóan teljesítô Barcelonán
Ronaldinho (elöl) sem tudott segíteni a továbbra is hullámzóan teljesítô Barcelonán
Ronaldinho (elöl) sem tudott segíteni a továbbra is hullámzóan teljesítô Barcelonán
Ronaldinho (elöl) sem tudott segíteni a továbbra is hullámzóan teljesítô Barcelonán
Ronaldinho (elöl) sem tudott segíteni a továbbra is hullámzóan teljesítô Barcelonán
Ronaldinho (elöl) sem tudott segíteni a továbbra is hullámzóan teljesítô Barcelonán
Legkevésbé Rüstü Recber, aki a nyári érkezése óta először kapott lehetőséget Frank Rijkaard vezetőedzőtől hazai pályán bajnokin, és ebből az alkalomból tüstént ajándékozott egy gólt az ellenfélnek. A török kapusnak Puyol teljesen hétköznapi hazaadásával gyűlt meg a baja, így a 17. percben Jesuli révén máris vezetett a Celta. A Barca nekidurálta magát, a második félidőben Cocu egyenlített is, de többre nem futotta a kilencedik helyre lépő katalánoktól.
"A bíró nagyon gyengén vezette a mérkőzést, nem adta meg egy szabályos gólunkat, valamint egy tiszta tizenegyest. Gratulálok a játékosaimnak, mindent beleadtak" – mondta Rijkard a lefújás után. "Nekem nagyon tetszett a játékvezető, az természetes, hogy riválisaink nincsenek vele megelégedve. A Barcelona szerintem gond nélkül oda fog érni a negyedik helyre" – így Miguel Angel Lotina, a galíciaiak vezetőedzője.
A Real Madridot szokás szerint a Ronaldo, Raúl páros húzta ki a csávából. (A brazil csatár idei 16. bajnokiján 14. alkalommal volt eredményes, amivel magasan vezeti a góllövőlistát: a mögötte álló Fernando Torres, Mista és Salva egyaránt kilencet jegyez). Noha a Mallorca jó fél órán át vezetett 1–0-ra a "királyiak" ellen, Carlos Queiróz szakvezető persze nem úgy élte meg a kilencven percet, mintha tanítványai nagy bajban lettek volna. "Nagyon fontos három pontot szereztünk. Az utóbbi egy hónapban kilenc meccset játszottunk, és hetet megnyertünk. E nagyszerű mérleg a játékosok kemény munkájának köszönhető. Nulla egynél kicsit féltem, de mindig bizakodó vagyok, még hátrányban is, mert tudom, hogy bármikor, bárhonnan képesek vagyunk gólt szerezni. És tessék, összességében négyet vagy ötöt is rúghattunk volna" – hangoztatta a portugál szakember. "Nem értem, hogyan lehet így elveszíteni egy ilyen meccset. Nem a jobbik fél győzött" – dühöngött ugyanakkor a Mallorcát irányító Luis Aragonés.
Ha egy középmezőnybeli helyezésre predesztinált csapat hazai pályán kilenc találkozón ugyanannyi pontot szerez, előbb-utóbb szájára veszi az edzőjét a sajtó. A Villarrealtól elszenvedett 3–1-es vereség után Víctor Fernandez, a Betis mestere sem áltathatja magát tovább, s ezt az érzését meg is osztotta az őt kérdezőkkel. "Remélem, hogy a közönség megértő, de úgyis az elnök fog dönteni, ahogy a klub érdekében jónak látja. Én nyugodt vagyok, profi módon, lelkiismeretesen dolgoztam" – jelentette ki. "Sajnos a mi állásunk végsősoron az eredményektől függ" – erősítette meg együttérzően, ám kevéssé eredetien Benito Floro, a Villarreal edzője.
A Betisnél is rosszabbul áll a szénája a Real Sociedadnak, amely még szombaton kapott újabb pofont, ezúttal a Valladolidtól. Nem tudni, a sikeredző, Raynald Denoueix pozíciója veszélyben van-e, mindenesetre kimerítő helyzetértékelésre vállalkozott. "Most már elég nagy slamasztikában vagyunk, időre van szükségünk, hogy kijavítsuk a hibákat. Az elmúlt hónapokban két sorozatra figyeltünk. Remélem, hogy most, amikor egy ideig csak az egyikre kell koncentrálnunk, elkezdenek javulni az eredményeink. A Bajnokok Ligája-meccseken mutatott dinamizmussal, csapat- és küzdőszellemmel kell felvennünk a harcot a bajnokságban" – fejtegette a francia szakember, voltaképpen elismerve, hogy a Real Sociedadnak sok a Primera División és a BL kettős terhelése. Az ügy érdekessége, hogy miközben az együttes a spanyol pontvadászatban kiesőhelyen áll, a legrangosabb nemzetközi kupában a nyolc közé is bejuthat, a tavasszal ugyanis verhető vetélytárssal, a Lyonnal kell megmérkőznie a nyolcaddöntőben. Denoueix egyébként ismeri a bajnoki szituációt, hiszen annak idején, 2002-ben éppen kiesés ellen küzdő csapat mellé szerződtették. Akkor bent tartotta a baszkföldi együttest.

Primera División
17. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Barcelona–Celta Vigo 1–1 (Cocu 70., ill. Jesuli 17.), Albacete–Athletic Bilbao 1–1 (Aranda 14., ill. Ezquerro 40.), Deportivo–Espanyol 2–1 (Luque 45., Torricelli 64. – öngól, ill. Jordi Cruyff 16.), Osasuna–Zaragoza 0–1 (Villa 35.), Betis–Villarreal 1–3 (Juanito 80., ill. Sonny Anderson 75., Guayre 88., José Mari 89.), Murcia–Málaga 1–2 (Karanka 22., ill. Insúa 16., Canabal 90.), Mallorca–Real Madrid 1–3 (Correa 11., ill. Raúl 45., Ronaldo 55., Figo 69. – 11-esből)
Az élcsoport: 1. Real Madrid 39 pont, 2. Valencia 37, 3. Deportivo 33, 4. Osasuna 27 (18–13), 5. Villarreal 27 (20–17), 6. Atlético Madrid 27 (23–22)

Segunda División
17. forduló:
Recreativo Huelva–Terrassa 1–2, Cádiz–Tenerife 4–1, Las Palmas–Levante 1–2, Málaga B–Numancia 0–2, Getafe–Leganés 3–1, Algeciras–Rayo Vallecano 1–1, Almeria–Ciudad de Murcia 2–3, Córdoba–Poli Ejido 1–0, Alavés–Elche 2–1, Salamanca–Xérez 2–2, Sporting Gijón–Eibar 1–0
Az élcsoport: 1. Numancia 33 pont, 2. Le-vante 32, 3. Cádiz 30, 4. Alavés 29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik