Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé
2 db narancs
2 ek mustár
1 ek olívaolaj
só
bors
15 dkg madársaláta
4 db cékla (előfőzött vagy sütött)
Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, és fólia között megklopfoljuk. A narancs reszelt héját összekeverjük a mustárral az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és ebben a pácban megforgatjuk a csirkemell szeleteket. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük rajta a húst. A salátaleveleket megtisztítjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, a megfőzött vagy megsütött céklát kockákra vágjuk és együtt tálaljuk a csirkemellel.
Miért ajánljuk?
A mustár és a méz miatt ugyan nem a legdiétásabb ételek közé tartozik ez a recept, de ha unod már a natúr csirkemell-rizs kombinációt egy bűnözős nap alatt belefér, hogy ezzel a pikáns páccal feldobd a csirkét.