Mézes-mustáros csirkemell céklával

Vágólapra másolva!
2018.05.02. 17:05
Valami finomat ennél egy fárasztó edzés után? Ilyenkor különösen szeretjük azokat az ételeket, amelyek pillanatok alatt elkészülnek. Ezzel a recepttel nem kell 30 percnél többet a konyhában töltened.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé
2 db narancs
2 ek mustár
1 ek olívaolaj

bors
15 dkg madársaláta
4 db cékla (előfőzött vagy sütött)

 

Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, és fólia között megklopfoljuk. A narancs reszelt héját összekeverjük a mustárral az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és ebben a pácban megforgatjuk a csirkemell szeleteket. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük rajta a húst. A salátaleveleket megtisztítjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, a megfőzött vagy megsütött céklát kockákra vágjuk és együtt tálaljuk a csirkemellel.

Miért ajánljuk?

A mustár és a méz miatt ugyan nem a legdiétásabb ételek közé tartozik ez a recept, de ha unod már a natúr csirkemell-rizs kombinációt egy bűnözős nap alatt belefér, hogy ezzel a pikáns páccal feldobd a csirkét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik