
A sütőtök az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse. Magas karotin-, C-vitamin-, kalcium- és foszfortartalma miatt érdemes belőle minél többet fogyasztani. Sportolóknak gyakran ajánlják edzés utáni ételnek is.
Hozzávalók:
60 dkg sütőtök
1 csésze dió
2 csésze bébispenót
3 tk olívaolaj
3 tk balzsamecet
só
bors
Elkészítés: A sütőtököt félbevágjuk, meghámozzuk, magját kiszedjük, majd kockára vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. A spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. Az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a spenótra öntjük. A diót apróra vágjuk, forró serpenyőben átpirítjuk, és a tökkel együtt összekeverjük a spenóttal.
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!
Legfrissebb hírek

Kihagyhatatlan őszi eleségek
Csupasport
2023.10.21. 11:03

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a spenótról
Csupasport
2022.12.16. 14:27

Meglepő, mi mindenre jó egy csésze spenót
Csupasport
2022.08.06. 10:31

Négy kihagyhatatlan őszi eleség
Csupasport
2019.10.28. 08:13

Brokkoli saláta
Csupasport
2019.07.07. 08:44

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával
Csupasport
2019.07.06. 09:05
Ezek is érdekelhetik



