Dietetikus szakértőnk ezúttal a quinoát mutatja be, amelynek rendszeres fogyasztását többek között a vércukorszint optimális szinten tartása miatt is érdemes megfontolni.
A kefirben lévő teljes értékű fehérje, a jól feszívódó kálcium, az alacsony zsírtartalom és a könnyű emészthetőség mind mellette szól, csak tudni kell, hogyan fogyasszuk.
A céklát nemcsak ecetes változatban, hanem frissen préselt zöldségléként is lehet fogyasztani, magas vitamin-, ásványianyag-, rost- és antioxidáns-tartalma van.
Dietetikai sorozatunk következő részében segítünk eligazodni a tészták világában, és arra is választ kaphatunk, vajon valóban fontos -e a futóversenyek előtti tésztaparti.
A szőlő jól beilleszthető a szabadidős vagy versenysportolók étrendjébe, tápanyag- és antioxidáns-tartalma mellett gyors energiapótlást biztosít a szervezet számára.
A cukkini bátran beilleszthető a szabadidős és versenysportolók étrendjébe, csekély energiatartalma miatt viszont érdemes más ételekkel együtt fogyasztani.
Sorozatunk legújabb részében a mazsola fogyasztásának rejtelmeivel foglalkozunk. Gyors energiapótlási céllal mindenképp érdemes enni, de nagyobb mennyiségben csak óvatosan iktassuk be az étrendbe.
A sajt értékes fehérje- és kálciumforrásnak számít, így gyakori, megfelelő mennyiségű bevitele hozzájárul az ideg- és izomműködéshez. Sportolóknak a zsírszegény változat javasolt.