Lewandowski duplázott, a Barcelona kiütötte a Valladolidot

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 19:25
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 3. fordulójában az FC Barcelona 4–0-ra legyőzte a Valladolidot.

Lewandowski megszerezte első gólját a Camp Nouban a Barcelona játékosaként (Fotó: AFP)
Lewandowski megszerezte első gólját a Camp Nouban a Barcelona játékosaként (Fotó: AFP)
Lewandowski megszerezte első gólját a Camp Nouban a Barcelona játékosaként (Fotó: AFP)
Lewandowski megszerezte első gólját a Camp Nouban a Barcelona játékosaként (Fotó: AFP)
Lewandowski megszerezte első gólját a Camp Nouban a Barcelona játékosaként (Fotó: AFP)

SPANYOL LA LIGA
3. FORDULÓ
BARCELONA–REAL VALLADOLID 4–0 (2–0)

Barcelona, Camp Nou. Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
BARCELONA: Ter Stegen – Araújo (S. Roberto, 61.), Koundé, E. García, Balde – Gavi (Frenkie de Jong, 61.), Busquets (Kessié, 76.), Pedri – O. Dembélé (F. Torres, 82.), Lewandowski, Raphinha (Ansu Fati, 61.). Vezetőedző: Xavi
REAL VALLADOLID: Masip – L. Pérez, J. Fernández, J. Sánchez, Escudero – Aguado (Mesa, a szünetben), Monchu (Plano, a szünetben), Kike – I. Sánchez (T. Villa, 61.), S. Guardiola (Leon, 61.), Anuar (Arroyo, 76.). Vezetőedző: Pacheta
Gólszerző: Lewandowski (24., 65.), Pedri (43.), S. Roberto (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Barcelona már a 12. percben megszerezhette volna a vezetést: Raphinha a jobb oldalról pazar beadással szolgálta ki Robert Lewandowskit, aki a kapufára fejelte a labdát. Az Masip kapusra pattant, de valahogy mégsem kötött ki a kapuban.

Ami késett, nem múlott – ismét az előbb említett duó dolgozott össze, a brazil szélső élesen középre tette, a hosszú oldalon pedig érkezett a lengyel világklasszis, és az üres kapuba lőtt. 1–0

Az első félidő végén megszületett a második hazai gól is, Dembélé passzolt Pedrinek, aki higgadtan lőtt a kapu bal oldalába. 2–0

A fordulás után sem változott a játék képe, a Barcelona végig fölényesen uralta a mérkőzést. A 65. percben végleg le is zárt a három pont sorsát a hazai csapat – Dembélé passza után Lewandowski sarokkal volt eredményes. 3–0

A ráadás perceiben alakult ki a 4–0-s végeredmény: Ferran Torres átadása után Lewandowski lövését a lécre ütötte Masip, a kipattanóból Sergi Roberto talált be. A katalánok remekül futballoztak az egész mérkőzésen, s megszerezték első hazai győzelmüket az idényben.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL!)


Az állás
1. Real Madrid339–3+69
2. Betis336–1+59
3. Barcelona3218–1+77
4. Villarreal3215–0+57
5. Osasuna3214–2+26
6. Real Sociedad3213–4–16
7. Mallorca31113–2+14
8. Athletic Bilbao2111–0+14
9. Almeria31114–40 4
10. Rayo Vallecano31112–20 4
11. Celta Vigo31114–6–24
12. Atlético Madrid2113–2+13
13. Girona3123–30 3
14. Valencia2111–10 3
15. Sevilla3123–5–21
16. Espanyol3123–7–41
17. Elche3121–5–41
18. Getafe3121–6–51
19. Valladolid3121–8–71
20. Cádiz220–3–30

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: ITT A VÉGE, SIMÁN NYERT A BARCA.

90+2. perc: KIÜTÉS! Megint teljesen simán hozta a védelemre a labdát a Barca, Ferran Torres bepassza után Lewandowski lövését a felső lécre ütötte Masip, a kipattanóból Sergi Roberto volt eredményes. 4–0

90+1. perc: Frenkie De Jong két Valladolid-védő között harcolt meg a labdáért, az ötösről becsúszva próbált gólt szerezni, de Masip jó ütemben lépett ki a kapuból.

A Barca passzolgat, a játékosok várják a meccs végét...

85. perc: Ferran Torres indult meg a jobb oldalon, majd befelé hozta a labdát, s ballal tekert volna a hosszúba. Jócskán mellé ment.

82. perc: Ferran Torres is beáll, Dembélé ballag le.

80. perc: nagyon csúnya szerelési kísérlet, Kike is besárgult.

78. perc: Sánchez kapott sárga lapot.

76. perc: Kessié folytatja Busquets helyén, Arroyo Anuart váltotta.

75. perc: ivószünetet láthatunk.

74. perc: Dembélé is éhes a gólra: a Barca hetese egy pazar lövőcsel után jobbal lőtt a rövid felé, de csak az oldalhálót találta el.

70. perc: MAJDNEM MEGSZÜLETETT A SZÉPÍTŐ GÓL! Anouar szerzett labdát Busquetstől a Barcelona térfelén. A szélső szépen összejátszott Leonnal, ám egy az egyben csúnyán fölé vágta.

69. perc: MICSODA MENTÉS! A mérkőzésen először ordító ziccerbe került a Valladolid, Ter Stegennek óriásit kellett védeni. A kipattanóból ismét Leon próbálkozhatott, s szinte már elkönyvelhettük a vendégek gólját, ám Koundé zseniálisan mentett a gólvonalon.

65. perc: OTT A HARMADIK! Dembélé hozta befelé a labdát, majd a keresztbe futó Lewandowskinak passzolt, aki sarokkal tudta elpöckölni Masip mellett. 3–0

61. perc: cserék következnek – Araújo, Gavi és Raphinha is lejött, Ansu Fati, Sergi Roberto és Frenkie de Jong állt be a hazaiaknál. A Valladolid is többet cserélt, Ivan Sánchet Toni Villa, Guardiolát Leon váltotta.

60. perc: Koundé és Raphinha remek kényszerítővel játszott össze. A védő erősen lőtte középre, Masip magabiztosan lehalászta a labdát a levegőből.

Szinte semmi sem változott a második félidőben: a Barcelona uralja a mérkőzést, a Valladolid gyakorlatilag alig jön át a félpályán. Az embernek az az érzése, hogy percek kérdése, és jön az újabb hazai gól...

52. perc: egy szöglet után Eric Garcíához pattant a labda, a védő szinte már ünnepelte volna a gólját, de az egyik vendég védő hősiesen blokkolt.

48. perc: Raphinha szinte tarthatatlan a szélen, szinte percenként ülteti le a Valladolid-védőket...

46. perc: kettőt cserélt a szünetben a Valladolid: Monchu helyére Óscar Plano állt be, s Roque Mesa is pályára lépett.

46. perc: jöhet a folytatás!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+5: perc: vége az első félidőnek, nagyon simán vezet a Barcelona.

45+3. perc: Kike remekül adott be szabadrúgásból, majd Eric García menteni akart, de majdnem öngólt fejelt – a labda a kapufáról pattant szögletre.

45+1. perc: Guardiola a Barca térfelén teljesen egyedül volt, messziről megpróbálta átemelni Ter Stegent – nem sikerült, a labda fölé szállt.

45. perc: négy perc a ráadás.

45. perc: Monchu volt túl kemény, a jutalma egy sárga lap.

43. perc: OTT A MÁSODIK, PEDRI LŐTT GÓLT! Dembélé hozta ismét befelé a labdát a jobb oldalról, a tizenhatoson belülre érve Pedrinek passzolt, aki higgadtan lőtt a kapu bal oldalába. 2–0

43. perc: parádés játékot mutatott be a jobb oldalon a Barcelona, majd Gavi tette volna középre Lewának, aki elől nagyot mentett Fernández.

40. perc: szerencsére úgy tűnik, nincs nagy probléma, remélhetőleg mindkét bekk folytatni tudja a játékot.

39. perc: ezt még nézni is rossz....Nagyon csúnyán összefejelt Fernánez és Sánchez, ápolásra szorulnak a Valladolid védői.

37. perc: most Dembélé tűnt fel a jobb oldalon, remekül húzott befelé, s a tizenhatos vonaláról a hosszúba szeretett volna tekerni. Masip odaért a lövésre, a labda ki sem pattant róla.

30. perc: ivószünetet tartanak a csapatok.

Raphinha remek formában van...


27. perc: pazarul futballozik az FC Barcelona – Lewandowski lépett vissza a labdáért, majd Raphinhát indította. A brazil megtáncoltatta Escuderót, s jobbal próbálta kilőni a hosszú sarkot, azonban célt tévesztett.

24. perc: OTT A GÓL, LEWANDOWSKI BETALÁLT! Raphinha ismét szabadon kapta a labdát a szélen, majd élesen középre tette, a hosszú oldalon pedig érkezett a lengyel világklasszis, s az üres kapuba lőtt. Lewandowskinak megvan az első gólja a Camp Nouban Barcelona-játékosként. 1–0

22. perc: SZENZÁCIÓS TÁMADÁS, CENTIKRE A GÓLTÓL A BARCA! Lewandowski remekül fordult le a védőjéről, majd szépen meglátta a teljesen üresen álló Dembélét. A szélső minden erejét beleadta a lövésbe, a labda a kapufáról pattant ki.

20. perc: Raphinha zseniális passzt kapott Gavitól, a brazil a rövid oldalon akarta meglepni Masipot, viszont a kapus a helyén volt.

18. perc: Gavi nagyszerű labdaszerzést mutatott be, majd lágyan ívelt Dembélének. A francia szélső lapos beadással próbálkozott, Kike szögletre tudott menteni.

16. perc: Koundé remek passzt adott Gavinak, aki a tizenhatoson belülre érve centerezni szeretett volna. A vendég védők szépen lezárták belül a területet, így nem tudott beadni Lewandowskinak. A középpályás hezitált, s csak szögletet hozott ki a helyzetből.

12. perc: MI MARADT KI?! Raphinha a jobb oldalról pazar beadással szolgálta ki Robert Lewandowskit, aki a kapufára fejelte a labdát. A játékszer Masip kapusra pattant, de valahogy mégsem kötött ki a kapuban. Ezt megúszta a Valladolid.

10. perc: egy Barcelona-szöglet után remek kontrát vezetett a vendég csapat. Anuar előtt nyílt nagy terület, már éppen ziccerbe hozta volna Sergio Guardiolát, amikor Dembélé parádésan menteni tudott. Szöglet.

6. perc: veszélyeztetett a Barca: Dembélének gurították le lövésre, a francia nem is habozott, egyből ellőtte 20 méterről. A lövése megpattant, szöglet a katalánoknak.

3. perc: ezúttal Dembélé villant – egy megkerülős cselt mutatott be a bal szélen, kicsit azonban hosszan tolta meg, így szögletre tisztázott a Valladolid védője.

2. perc: Raphinha indult meg a jobb oldalon, néhány remek csel után betört a tizenhatoson belülre, de végül a vendég védőknek együttes erővel sikerült megállítani a brazil támadót.

1. perc: elindult a mérkőzés, a Valladolid indította útjára a labdát.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT



Szerda este Barcelona–Manchester City jótékonysági mérkőzést rendeztek a Camp Nouban. A találkozón egyik gárda védelme sem állt a helyzet magaslatán, potya gólok színesítették mindkét oldalon a találkozót, amely végül 3–3-es döntetlennel ért véget.

A nyáron alaposan megerősített FC Barcelona a Rayo Vallecano elleni hazai gól nélküli döntetlennel kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2022–2023-as idényét, majd a második fordulóban magabiztosan győzött 4–1-re a Real Sociedad otthonában – a lengyel vilégklasszis, Robert Lewandowski kétszer is eredményes volt.

Vasárnap
Később
Espanyol–Real Madrid 1–3
(Joselu 43., ill. Vinícius Jr. 12., Benzema 88., 90+10.)
Korábban
Getafe–Villarreal 0–0
Szombaton játszották
Almería–Sevilla 2–1
(Ramazani 42., Sadiq 55., ill. Óliver Torres 30.)
Elche–Real Sociedad 0–1
(Brais Méndez 20.)
Rayo Vallecano–Mallorca 0–2 (Muriqi 13., Li Kang In 64.)
Pénteken játszották

Girona–Celta Vigo 0–1 (Iago Aspas 49.)
Real Betis–Osasuna 1–0 (Borja Iglesias 34.)
Hétfő
20.00:
Cádiz–Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
22.00: Valencia–Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik