Újabb magyar érmek: Káté Gyula és Darmos József is a négy között!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.11.12. 20:51
Már négy magyar érmese van a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságnak: szerdán este Káté Gyula a 64 kilós súlycsoportban remek bunyóval 8:4-es pontozással verte meg az orosz Makszim Ignatyevet, míg Darmos József a 91 kilósok között jutot be a legjobb négy közé az osztrák Durmus Keklik legyőzésével. Káté ellenfele a csütörtöki elődöntőben az ír John Joe Joyce lesz.
Káté Gyula (jobbra) remek bunyóval jutott be a legjobb négy közé
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Káté Gyula (jobbra) remek bunyóval jutott be a legjobb négy közé
Káté Gyula (jobbra) remek bunyóval jutott be a legjobb négy közé
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Káté Gyula (jobbra) remek bunyóval jutott be a legjobb négy közé

Káté sikeres és hosszú pályafutása során már begyűjtött egy junior világbajnoki címet, továbbá egy felnőtt vb- és két Eb-bronzot, a nagy világverseny aranyérme azonban még hiányzik gyűjteményéből. Mostani formáját látva talán nem sokáig.

Az orosz Ignatyev elleni negyeddöntőben kissé visszafogottan kezdett, s ellenfele el is húzott 3:0-ra, de még a menet vége előtt sikerült szépítenie.

A második két perc Káté-fesztivált hozott, a szédületes erőben bokszoló MTK-öklöző egyszerűen lerohanta az oroszt, és 4:3-ra fordított, majd előnyét a harmadikban 5:3-ra növelte. Ekkor az orosz is bevitt egy pontot, de a negyedik menetben Káté lehajrázta riválisát.

„Valahol találtam egy kis erőt, nem tudom, hol, talán a felkészülésemben van a titok nyitja" - mondta mosolyogva a magyar csapat kapitánya, aki az elsők között Németh Krisztián gratulációját fogadta. A Liverpool csatára minden este ott van a magyarok mérkőzésein.

„Gyuszi maximálisan betartotta a taktikai utasítást, második szándékból ütötte meg Ignatyevet, le a kalappal előtte" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Káté ellenfele a csütörtöki elődöntőben az ír John Joe Joyce lesz.

A szerda este tartogatott még egy remek magyar diadalt, ugyanis a 91 kg-ban szereplő Darmos József is bejutott az elődöntőbe, ezzel már ő is biztosan érmes a. A magyar bokszoló a szerdai negyeddöntőben az osztrák Durmus Kekliket győzte le 5:2-re.


ÖKÖLVÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, LIVERPOOL

64 kg, negyeddöntő
Káté Gyula-Makszim Ignatyev (orosz) p. gy. 8:4

91 kg, negyeddöntő
Darmos József–Durmus Keklik (osztrák) p. gy. 5:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik