Presztízsmeccs a rajton: Románia ellen kemény csata várható

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.12.03. 15:20
Zdravko Zovko még a Pannon-kupa után azzal búcsúzott el Imre Vilmostól, hogy a magyar és a horvát női kézilabda-válogatott a döntőben találkozik a macedóniai Európa-bajnokságon – nos, a jókívánság megvolt, a megvalósítás szerda estétől a szakmai stáb és a lányok dolga. A magyar nemzeti csapat rendkívül kemény csoportba került, amelyben akár egy kihagyás is végzetes lehet: Románia, Dánia és Franciaország ellen kell kivívni a továbbjutást. Mai ellenfelünktől egy sor kulcsjátékos hiányzik, de a Pekingben legyőzött román csapat így is kőkemény ellenfélnek ígérkezik.
Pekingben nem hiába fogadkoztak a lányok a románok elleni meccsen, 18.15-től jöhet a "visszavágó"
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Pekingben nem hiába fogadkoztak a lányok a románok elleni meccsen, 18.15-től jöhet a "visszavágó"
Pekingben nem hiába fogadkoztak a lányok a románok elleni meccsen, 18.15-től jöhet a "visszavágó"
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Pekingben nem hiába fogadkoztak a lányok a románok elleni meccsen, 18.15-től jöhet a "visszavágó"

KÖVESSE NYOMON A MÉRKŐZÉST ÉLŐ TUDÓSÍTÁSUNKBÓL!

Presztízsmeccs, „visszavágó”, túlfűtött hangulatú csata: ez vár este negyed héttől a magyar női kézilabda-válogatottra Románia ellen. A Pekingben a negyeddöntőben elsősorban a szélsők remeklésének köszönhetően legyőzött (34–30) románok több kulcsjátékosukat is nélkülözik, de így is rendkívül erős ellenfélnek tűnnek.

NŐI KÉZILABDA EB


Program, eredmények, a magyar keret, történelem, szavazás – minden egy helyen!
„A sorsoláskor elpártolt tőlünk a szerencse, de ezen kár sopánkodni – mondta a kapitány Imre Vilmos a Nemzeti Sportnak. – Sokkal fontosabb, hogy a románok ellen minél jobban felkészüljünk, hiszen fűti őket a visszavágás vágya a pekingi negyeddöntőben elszenvedett négygólos vereségért. A nagyon remélt sikeres rajt döntően befolyásolná további szereplésünket, erősítené a lányok önbizalmát.”

A román válogatottból a kisbabát váró győri Aurelia Bradeanun kívül a kapus Tereza Pislaru, illetve Adriana Olteanu, Ionela Stanca, Steluta Luca, Cristina Varzaru és Valeria Bese is hiányzik.

A Gheorghe Tadici kapitányt a nyáron váltó Radu Voina visszahívta a legjobbak közé a volt dunaújvárosi Paula Ungureanu kapust, és ismerős lesz a magyar szurkolóknak a debreceni Daniela Crap is. A hiányzók ellenére a cél a „szomszédoknál” a dobogó, a magyar válogatott tagjai pedig először a minél jobb rajtra koncentrálnak.

„A rajton az éremre vágyakozó románok ellen meg kell mutatnunk az erőnket, hogy ellenfeleink lássák, komolyan vesszük az Európa-bajnokságot. A győzelem persze a mi lelkünknek is jót tenne” – nyilatkozta Vérten Orsolya.

A feladat tehát adott (bár egyáltalán nem könnyű): lélekerősítő győzelem a szerda esti találkozón. A csapat nem a legideálisabb körülmények között lakik (a győrieknek volt már „szerencséjük” a szkopjei szálláshoz, és látogatásuk óta sem volt sok fejlesztés a hotelben), de a vadonatúj csarnok minden igényt kielégít. Főleg, ha lesznek magyar drukkerek is benne…

„Sosem fogom elfelejteni, Pekingben mekkora erőt adott nekünk a szurkolótáborunk. Remélem, most is ott lesznek, és nekünk úgy kell játszanunk, hogy egyre többen jöjjenek Szkopjéba vagy Ohridba” – mondta Imre Vilmos a torna hivatalos honlapjának.

8. NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA
Szkopje, 18.15 (TV: Sport1; élő szöveges kommentár az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik