Balzsay Károly a sikeres Eb után maradna szövetségi kapitány

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.11.17. 13:01
Hat év óta a legjobb teljesítményt produkálta a magyar ökölvívó-válogatott a Liverpoolban szombaton záruló 37. felnőtt Európa-bajnokságon, amelyen négy érmet, egy ezüstöt és három bronzot szerzett. Idősebb Balzsay Károly szövetségi kapitány elismerte, hogy ő maga sem számított ennyi dobogós helyezésre.
Káté Gyula (szemben) ezüstérmet nyert Liverpoolban
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Káté Gyula (szemben) ezüstérmet nyert Liverpoolban
Káté Gyula (szemben) ezüstérmet nyert Liverpoolban
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Káté Gyula (szemben) ezüstérmet nyert Liverpoolban

„Engem nem lepett meg a kiváló produkció, bár négy éremre magam sem számítottam” – kezdte Balzsay Károly szövetségi kapitány az MTI-nek adott értékelését a múlt heti liverpooli amatőr Eb-t követően.

„Tudtam, hogy a nyári olimpiai (le)szereplés nem mérvadó, s bíztam benne, hogy előbb-utóbb megmutatkozik a rengeteg és célirányos munka hatása. Bár a pekingi ötök közül négyen az angol kikötővárosban is ott voltak – csupán a bélfertőzéssel bajlódó Szellő Imre hiányzott –, a fizikai, s főleg az idegállapotuk sokkal jobb volt az Európa-bajnokságon” – fogalmazott a kapitány.

„S még egy, számomra váratlan, nem túl örömteli esemény is felpaprikázta a fiúkat. Az október 4-én kiírt kapitányi pályázatra gondolok, amikor közismertté vált, hogy a szövetség megpályáztatja a helyemet, a srácok pedig Tatán egy emberként kiálltak mellettem. Láttam a szemükön, értem is fognak küzdeni Liverpoolban. Úgy is történt" – tette hozzá Balzsay Károly.

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a sikeres kontinenstorna után ő is kandidálni fog, mert az Eb bebizonyította számára, hogy érdemes folytatnia a munkát. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezek a sikerek a klubedzők munkáját is dicsérik.

A szombati döntőben sérülés miatt leléptetett, így aranyesélyét elveszítő Káté Gyula esetében Balzsay Károly utólag úgy látja, hogy jól döntött a ringorvos.

„Gyuszi szemhéja már az első menetben felrepedt, ha tovább engedik a meccset, súlyosabb sérülés is érhette volna csapatkapitányunkat” – mondta a szakvezető.

„Abszolút pozitív élmény számomra ez a verseny, újjászületésem Európa-bajnoksága a pekingi kudarc után. Mentálisan és fizikailag is a topon voltam, nem úgy, mint három hónapja, Kínában – nyilatkozta a kontinenstorna után Káté Gyula. – A jövőt illetően most még csak a jövő augusztusi milánói vébéig tervezek, London, a 2012-es olimpia annyira távol van. Addig még kaphatok egy kecsegtető profi szerződést is, habár ebben nem nagyon bízom.”

Az amatőrök számára egyébként még nem zárult le az idei versenyév, mert december második hétvégéjén kerül sor az országos bajnokságra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik