A finn Lepistö az Európa-bajnok, Sebestyén Júlia nyolcadik lett

Vágólapra másolva!
2009.01.24. 16:44
A Helsinkiben zajló műkorcsolya Európa-bajnokság szombati napján a kűrt mutatta be a női mezőny. Sebestyén Júlia szép programot futott, ám a tegnapi rövid programért kapott pontszáma sajnos nem sok jót ígért mára az összesített helyezést illetően: végül nyolcadikként zárta az Eb-t. Az aranyérmet a finn Laura Lepistö nyerte meg, a címvédő olasz Carolina Kostner a második lett.
Sebestyén Júlia szép kűrt futott, végül nyolcadik lett
Fotó: Reuters
Sebestyén Júlia szép kűrt futott, végül nyolcadik lett
Sebestyén Júlia szép kűrt futott, végül nyolcadik lett
Fotó: Reuters
Sebestyén Júlia szép kűrt futott, végül nyolcadik lett
Pénteken Sebestyén Júlia szépen, magabiztosan futott a rövid program során, még akkor is, ha a dupla Axel csak szimplára sikerült.

A tripla flip és a tripla Lutz–dupla toe-loop kombinációja azonban hibátlannak tűnt, viszont a bírók mindössze 43.32-vel „jutalmazták” Sebestyén teljesítményét, aki így csak a 14. helyről várta a szombati kűrt.

Ez nem sok jót ígért a magyar versenyző számára, és sajnos összesítésben nem is jutott előrébb a nyolcadik helynél.

Pedig a kűrje is jól sikerült. Igaz, a tripla flipben elesett, és új kombinációjába is becsúszott egy kisebb hiba, de alapvetően szép programot futott.

Az Európa-bajnokságot a finn Laura Lepistö nyerte meg. A címvédő olasz Carolina Kostner remek kűrt produkált, és a rövid programban elért harmadik helye után másodiknak jött föl összesítésben.

A magyar küldöttség másik tagja, Hadford Catherine csak 31. lett a rövid programban, így ő szombaton nem mutathatta be a kűrjét.

MŰKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINKI

NŐK, VÉGEREDMÉNY
1. Laura Lepistö (finn) 167.32
2. Carolina Kostner (olasz) 165.42
3. Susanna Pöykiö (finn) 156.31
…8. Sebestyén Júlia (magyar) 134.47
…31. Hadford Katherine (magyar) 33.76
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik