Vizes Eb: Sömenek negyedik, Gálicz nyolcadik

A mezőny második felében zárt a két magyar férfi nyílt vízi úszó a Lupa-tavon megrendezett Európa-bajnokság 25 kilométeres versenyében – a magyar hölgyek közül Sömenek Onon Kata szerepelt a legjobban, ő a negyedik helyen végzett.

Válogatott: 17-en kezdenek Telkiben, Holender jön legkésőbb

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn Telkiben kezdi el a labdarúgó-válogatottunkkal a felkészülést a júniusban kezdődő Európa-bajnokságra, a kontinenstornára kijelölt keret viszont csak az ausztriai edzőtáborban lesz teljes.

Eb 2020: bővebb lesz a válogatottak kerete, 26 játékos nevezhető

A szokásosnál bővebb lesz a válogatottak kerete a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek társházigazdája Budapest.

Eb 2020: Rossi csütörtökön 13 órától hirdet bő keretet

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi csütörtökön hirdeti ki a nyári, részben Magyarországon rendezendő Európa-bajnokságra készülő bő keretét.

Videó: amikor Platini mennybe ment a portugálok ellen

Pontosan két hónap múlva, június 23-án 21 órától a címvédő Portugália és az aktuális világbajnok  Franciaország csap össze Budapesten a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának záró fordulójában. A Nemzeti Sport Online-on „Amikor” sorozatunkban ez alkalomból a két nagy múltú válogatott 1984-es marseille-i találkozóját elevenítjük fel, amely az Európa-bajnokságok történetének egyik legizgalmasabb párharca volt. 

Eb 2020: így készül Európa – íme, a nyári edzőmeccsek!

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt mindegyik válogatott bejelentette már az Eb-t megelőző felkészülési mérkőzéseit. Főképp a koronavírus-járvány miatt ugyan még vannak bizonytalanságok a programban, de az alábbiakban összefoglaljuk a már ismert találkozókat. Ezt a cikket az Eb-ig folyamatosan megtalálja majd címlapunkon, az eredményekkel is frissítjük majd.

Videó: legutóbb 55 éve nyertünk tétmeccsen vb-címvédő ellen

Pontosan két hónap múlva, június 19-én 15 órától a Puskás Arénában a világbajnoki címvédő Franciaország ellen játssza második csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. Már a Nemzeti Sport Online-on is elkezdtünk ráhangolódni a tornára: folyamatos múltidézésekkel és elemzésekkel jelentkezünk a következő hetekben, illetve szétnézünk az ellenfelek háza táján is. Az újraindított „Amikor...” sorozatunkban most azt a mérkőzést elevenítjük fel, amikor 55 évvel ezelőtt, az 1966-os vb-n Albert Flóriánék feledhetetlen győzelmet arattak az aktuális világbajnok Brazília felett.

„Sousa erénye, hogy belátja a tévedéseit, és képes változtatni”

Paulo Sousa a magyar válogatott elleni vb-selejtezőn mutatkozott be szövetségi kapitányként a lengyel nemzeti csapatnál. A 3–3-as döntetlen után több kritikát is kapott, de kíváncsiak voltunk, három mérkőzés fényében hogyan értékelik Lengyelországban a Sousa-csapatot, hozott-e változást a portugál szakember az év elején menesztett elődjéhez, Jerzy Brzeczekhez képest.   

Gazdag egyszerre küzd az NB I-ben maradásért és az Eb-ért

Az andorrai mezét semmi pénzért sem cserélné el a középpályásként és támadóként is bevethető, hatszoros válogatott labdarúgó, Gazdag Dániel, aki előbb a kiesést kerülné el, majd az Eb-keretbe kerülne be.

Anglia: az Eb végjátékát már telt ház előtt rendeznék a Wembleyben

Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése szerint májusban visszatérhetnek a stadionokba a futballszurkolók – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

Az NB I több játékost adhat az Eb-re, mint a horvát és a szlovák élvonal

Nemcsak a magyar, hanem a macedón, szlovák és ukrán válogatottban is lehet majd NB I-es játékos a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokságon, legalábbis ha a selejtezőkben és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken szereplőkből indulunk ki. Ennek kapcsán néztünk körül, hogy a magyar élvonal mellett a régió bajnokságai, az őszi válogatott meccsek alapján hány futballistát küldhetnek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tornára.

UEFA: mégsem tolnák 2021-re az Eb-t, csak épp decemberig! – sajtóhír

A The Telegraph beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség mérlegeli annak a lehetőségét, hogy ne 2021 nyaráig, csupán idén decemberig halasszák el az eredetileg június 12-én rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságot. A 2020–2021-es versenynaptár így hasonlóan alakulna át, mint a 2022-es katari világbajnokság miatti idényben fog; eközben nyáron be lehetne fejezni a most felfüggesztett ligákat.

UEFA: CR-ék nem jutnak extra pontokhoz, elutasították az óvást

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította Portugália és Luxemburg óvását, amelyet azért nyújtottak be, mert az ukrán válogatottban a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkön pályára lépett a brazil születésű Junior Moraes.

Eb 2020: ha kijutunk, egy csoportba kerülhetünk a németekkel

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának nyoni ülésén eldőlt, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon az F-csoport küzdelmeit Budapesten és Münchenben bonyolítják le. Arra is fény derült, hogy Brüsszelben nem rendeznek meccset, Londonban viszont hét találkozóra is sor kerül. Továbbá döntöttek az UEFA Futsal Cup négyes döntőjének helyszínéről, amelyben a győri Rába ETO is érdekelt.

Eb 2020: így is lehet selejtezni a részben budapesti tornára

Hetek kérdése, és kialakul a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének új formátuma, a hagyományos selejtezőt kiegészítő Nemzetek Ligája lebonyolítása. A 2018 őszén induló új sorozat, a Nemzetek Ligája nem csupán a végső győzelem szempontjából lesz fontos, az erősségük alapján négy divízióba (A, B, C, D) sorolt európai válogatottak ugyanis négy Európa-bajnoki kvalifikációs helyhez is jutnak. A magyar válogatott jelen állás szerint a 12 csapatos B-divízióba kapna besorolást, de ehhez pontokat kell szerezni a Svájc és Feröer elleni októberi vb-selejtezőn.

U17-es Eb: tv-s meccsel kezd a magyar válogatott, megvan a pontos program

Az Eb-résztvevő magyar U17-es labdarúgó-válogatott mindhárom horvátországi csoportmérkőzését Zágrábhoz közeli helyszínen játssza. Kevesebb, mint egy hónap van a nyitányig, amelyen rögtön a B-csoport, és talán a torna favoritjával, Franciaországgal küzd meg a csapat.

Izland: egy csapatnak megengedik, hogy átvegyék a tapsukat

Mind emlékszünk az izlandi szurkolók tapsolására, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság alatt nem akármilyen hangulatot tudtak csinálni a stadionokban a különleges szurkolásukkal. Az izlandiak most váratlan bejelentést tettek: átengedik a tapsot „vikingtársaiknak”, az NFL-ben szereplő Minnesota Vikingsnek, amelynek a szurkolói így használhatják ezt akár már a következő meccsen.

Arsenal: őstehetség? Özil technikás partnerrel játszott – videó

Mesut Özil remek játszótársra talált Londonban. Az Arsenal német középpályása Balboa nevű fekete kutyájával a közösségi oldalán megmutatta, mindkettőjük zsigereiben ott van a labdaérzék.

UEFA: Ceferin megtartaná a 24 csapatos Európa-bajnokságot

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) élére pályázó szlovén Aleksander Ceferin szerint nagyszerű az új, 24 csapatos Európa-bajnoki rendszer, ezért biztosan nem változtatna rajta, akkor sem, ha jövő héten őt választják meg elnöknek.

Kedves magyar futballklub, miért szurkoljak neked? 32-ből 7-től kaptam választ

Az esztendő második felében a magyar labdarúgás egyik legfontosabb kérdése, hogy az első és másodosztályú klubok miként profitálnak abból az (egyre lankadó) szurkolói eufóriából, amely a magyar válogatott szereplése nyomán csúcsosodott ki a 2016-os Európa-bajnokság első két hetében. A saját szemünkkel láthattuk, hogy már a legapróbb siker elsöprő hatással van a magyar nép boldogságszintjére. Ennek még a megközelítéséhez is rengeteget kell dolgozniuk a kluboknak, a menedzsereknek, az edzőknek és a játékosoknak.