RB Leipzig: magyar válogatott játékosok lettek az első Eb-visszatérők

Willi Orbán és Gulácsi Péter személyében edzésbe állt az első két olyan labdarúgó az RB Leipzigben, akik részt vettek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Willi Orbán az új Mészöly Kálmán! Botka és Szalai Attila is kiemelkedő

Óriási nyomás alatt játszott az Európa-bajnokság első két csoportmeccsén a magyar labdarúgó-válogatott védelme. Ahogy Portugália, úgy Franciaország ellen is világsztárok ellen kellett helytállni és megóvni Gulácsi Péter kapuját a legváltozatosabb támadószekcióktól, generációs csatártehetségektől, illetve a valaha élt egyik legjobb góllövőtől, Cristiano Ronaldótól is. A két meccsen kapott négy góllal együtt is a csapat egésze kiemelkedőt nyújtott védekezésben, a három belső védő, Botka Endre, Willi Orbán, és Szalai Attila játéka megérdemli a különleges kiemelést. Videóelemzésünkben állandó elemzőnk, Militár Iván vizsgálja meg közelebbről az említett trió játékát

8+1! Rossi legboldogabb napjai, legnagyobb sikerei Magyarországon

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a franciák elleni döntetlen után úgy fogalmazott, edzői pályafutása egyik legszebb napja volt a szombati. De nem ez volt az első, hogy ezt mondta magyarországi munkássága során. Legelőször még akkor mondott ilyesmit, amikor a Fehérvár legyőzésével bajnok lett a Honvéddal, majd 2018 óta a válogatott szövetségi kapitányaként is több emlékezetes meccsben volt része.

A magyar futballt most már nem lehet lenézni, semmibe venni!

Generációk találkozása, határon innen és túl élő magyarok közös öröme, Európa és a világsajtó elismerése – a Magyarország–Franciaország (1–1) Eb-meccs után is folytatjuk „Ahogy mi láttuk” hangulatjelentő sorozatunkat.

Eb 2020: Nem vagyok hülye és arrogáns – Marco Rossi

Az 1–1-es döntetlennel záruló Magyarország–Franciaország Eb-meccs utáni sajtótájékoztatón magyar részről Marco Rossi szövetségi kapitány és a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László értékelt.

Eb 2020: hét a négyben voltunk, mégis gólt lőttek a portugálok – fotó

Kivágtunk három képet a Magyarország–Portugália (0–3) meccsről, amelyek megmutatják, hogyan csúszott el a mieink védekezése a találkozót eldöntő, első portugál gól előtt – miközben hét magyar védő jutott négy portugál támadóra.

„Szívet nem lehet cserélni” – Cambridge-től Kolozsvárig üzentek a magyar drukkerek

A napokban a Nemzeti Sport Online különböző csatornáin arra kértük olvasóinkat, üzenjenek az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatottnak, írják le, honnan, hogyan szurkolnak. Most ezekből idézünk néhányat, illetve várjuk a további üzeneteket is. Egyúttal külhoni tudósítóink segítségével azt is összegyűjtöttük, hol szerveznek közös meccsnézéseket a határainkon túl élő magyarok. 

A magyar támadósor kevesebb bajnoki góllal várja az Eb-t, mint 2016-ban

A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának résztvevőit csapatrészenként bemutató sorozatunk záró részében a magyar válogatott támadósora került fókuszba – sokat változott a helyzet 2016 óta.

Eb 2020: angol válogatottak az élen – Orbán a 9. legértékesebb országváltó

Akár egy szabályos futballmérkőzést is lejátszhatna egymás ellen az Európa-bajnokságra nevezett 23 honosított és országváltó játékos – ha lenne köztük kapus. Ugyanakkor rajtuk kívül is számos olyan játékost találunk az Eb-mezőnyben, akik más országot képviselnek a tornán, mint amelyikben születtek.

Hemzsegnek a világsztárok a franciák támadósorában

A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának (amelyben a magyar válogatott is szerepel) csapatait bemutató sorozatunkban ezúttal a francia válogatott támadósorával foglalkozunk, amelyben valósággal hemzsegnek a világsztárok. 

Eb 2020: alig voltak a stadionban az első azerbajdzsáni meccsen

Meghökkentően kevesen tekintették meg a labdarúgó Európa-bajnokság első, az azeri fővárosban, Bakiban rendezett mérkőzését. Bár a helyi Olimpiai Stadionba 50 százalékos férőhely-korlátozás mellett 34 ezer nézőt engedhettek volna be, mindössze 8782-en voltak a lelátókon.

Hol vannak már a portugál csatárgondok, amikor Éder gólja kellett az Eb-címhez?

A labdarúgó Európa-bajnokság  F-csoportjának – amelyben a magyar válogatott is szerepel –csapatrészenkénti bemutatójában elérkeztünk a csatárokig. Elsőként lássuk, kikkel támad majd a címvédő portugál válogatott!

Így végezzük el a szögleteket, a szabadrúgásokat Szoboszlaiék nélkül

A magyar labdarúgó-válogatott Ciprus (1–0) és Írország (0–0) ellen játszotta az Európa-bajnokságra felkészítő találkozóit, melyeken az utóbbi időkhöz képest új helyzet állt elő. Ugyanis Kalmár Zsoltra és Szoboszlai Dominikra sem számíthatott Marco Rossi szövetségi kapitány, így kérdésessé vált, ki, illetve kik végzik el a szögleteket, szabadrúgásokat, melyek támadásban az egyik legfontosabb fegyverét jelentették eddig a csapatnak. Ez a csapatunk sorozatunkban állandó elemzőnk, Militár Iván videós elemzésében ezeket a játékhelyzeteket vizsgálta meg az elmúlt két meccs tapasztalatai alapján.

Rossi megtalálta a választ, ki kezd Szoboszlai és Kalmár helyett

A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának, csapatrészenként bemutatóját a magyar válogatott középpályájával folytatjuk.

A hit és az egység megvan Rossi csapatában – jöhetnek az oroszlánok

A Magyarország–Írország (0–0) mérkőzés után is folytatjuk szubjektív sorozatunkat – ahogy mi láttuk a válogatottunkat egy héttel első Eb-meccsét megelőzően. 

Bruno Fernandes a kakukktojás a portugálok középpályáján

A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának – amelyben a magyar válogatott is szerepel – posztonkénti bemutatóját a címvédő portugálok középpályájával folytatjuk.

Válogatott: Schäfer András a meccs embere – olvasóink szerint

Lezártuk szavazásunkat, melyben a Ciprus elleni, 1–0-s magyar győzelemmel záruló mérkőzésen nyújtott hazai teljesítményeket osztályozhatták olvasóink.

Eb 2020: „Modern csapat, jó nézni a játékát” – Csehország

Az angol Guardian napilap európai újságokat összefogó kezdeményezésének a Nemzeti Sport is tagja, ennek köszönhetően az Európa-bajnokságon szereplő válogatottakat az adott ország egyik neves szakírója mutatja be lapunkban. Íme, Csehország!

A futballszenvedélyt nem adjuk – Nem, nem, soha!

A Nemzeti Sport Online-on idén sem szakítunk szokásunkkal, hogy a hazai válogatott mérkőzések után szubjektív írásban tekintünk vissza az előző napi találkozóra. Felidézzük a meccs hangulatát, kulcspillanatait. Magyarország–Ciprus 1–0 – ahogy a lelátóról mi láttuk.

Eb 2020: „A fiataloknak tisztelniük kell az öregebbeket” – Horvátország

Az angol Guardian napilap európai újságokat összefogó kezdeményezésének a Nemzeti Sport is tagja, ennek köszönhetően az Európa-bajnokságon szereplő válogatottakat az adott ország egyik neves szakírója mutatja be lapunkban. Íme, Horvátország!