Salakmotor: újabb világsztárok érkeznek Nagyhalászba!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 10:21
Ismét rangos viadalnak ad otthont a nagyhalászi salakmotorpálya, május 14-én Európa-bajnoki Challenge-versenyt rendeznek a helyi Speedway Ringen, neves versenyzők érkeznek a kisvárosba, szurkolhatunk magyar versenyzőnek is – csak éppen ez lehet a gyönyörű stadion utolsó előtti nagy ünnepe.

Antonio Lindbäck, Jan Kvech, Martin Smolinski és Andzejs Lebedevs – a salakmotorozás szerelmeseinek nem kell bemutatni őket, rengeteg nagy siker fűződik a nevükhöz, neves GP-versenyeken emelték már fel a trófeákat. A közös bennük, hogy mindannyian a Nagyhalász Speedway Ringen versenyeznek majd május 14-én az Európa-bajnoki Challenge-versenyen. A tét nem kicsi: az első öt helyezett bejut az Európa-bajnoki döntőbe!

„A legmerészebb álmainkat is felülmúlja az a mezőny, mely hozzánk érkezik. Lindbäck személyében egy olyan motoros is rajthoz áll, aki GP-versenyeken többször volt dobogós. Smolinski és Lebedevs ismeri a pályát, a skandinávok közül öt dán motoros is érkezik, és ott vannak a lengyelek és a selejtezőben remekül motorozó finnek is. Sok olyan versenyző lesz, akik azonos szintet képviselnek, így nagyon izgalmas versenyt várok. Sajnos a mieink közül Fazekas Dennis befejezte pályafutását, így Magosi Norbertnek ajánlottam fel a szabadkártyát. Norbi rutinos versenyző, a héten edzéslehetőséget biztosítunk neki, és mindenben segítjük, hogy pontokat szerezzen” – nyilatkozta Albók József, a pálya tulajdonosa.

Aki csodát tett Nagyhalászban, csak éppen ezt a csodát nem sokáig élvezhetik már a salakszórás szerelmesei… Albók József ugyanis ragaszkodik a korábbi döntéséhez, miszerint idén bezár a rétközi ovál, és ezen kívül már csak egy versenyt rendeznek. Pedig nem akármilyen lehetőséget kapott volna a korábbi évek profi és áldozatos munkájának elismeréseképpen…

„Nem változtatok a véleményemen, a szakág vezetője még rátett egy lapáttal, hogy a bezárás mellett döntsek. Pedig januárban a GP promótere meghívott Muracsányba a versenyre, hogy tárgyaljunk, mert szívesen rendeznének versenyeket Nagyhalászban. Nem véletlenül fektettünk sok pénzt a fejlesztésekbe, és készítettük el a világítást is, örömmel rendeztünk volna világversenyt. Sajnos azt kellett írnom a promóternek, hogy a szakág vezetésével nem tudtunk közös nevezőre jutni, ezért a pályát nem működtetem tovább, és lemondtam a versenyekről.”

Bármit is rejt magában a távolabbi jövő, a közeljövő egészen biztosan parádés, emlékezetes versenyt hoz: május 14-én is érdemes lesz elzarándokolni a salakmotorozás nagyhalászi gyöngyszeméhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik