Hatalmas verést kapott a Leeds – a Leicester City visszajutott a Premier League-be

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 23:39
Szomorú Leeds-játékosok a pénteki meccs lefújása után (Fotó: Getty Images)
A QPR meglepetésre 4–0-s verést mért a Leeds Unitedre az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 45. fordulójának péntek esti mérkőzésén, ami azt jelenti, hogy az első helyen álló Leicester City a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül feljutott a Premier League-be.

 

A Leicester City 94 ponttal áll a tabella élén, és mivel már csak az Ipswich Town előzheti meg (43 mérkőzés/89 pont), a legrosszabb esetben a második helyen végez, ami a bajnoki címhez hasonlóan feljutást ér (az elmúlt öt fordulóban csupán négy pontot gyűjtő, 90 pontos Leedsnek már csak egy mérkőzése van hátra).

Az Ipswich szombaton a Hull City vendége lesz, a Leicester hétfő este lép pályára a Preston North End ellen, szintén idegenben.

A Leicester – akárcsak a Leeds és a szintén a feljutásra hajtó, jelenleg a Championship negyedik helyén álló Southampton – az előző idényben búcsúzott a Premier League-től.

Mint ismert, a két automatikus feljutó mögött végző négy csapat playoffot játszik a Premier League-indulást érő harmadik pozícióért.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik