Győzött és megelőzte aradi riválisát a Sepsi

Vágólapra másolva!
2024.10.19. 17:06
Fotó: Fekete Lehel / Sepsi OSK
Egyetlen gól döntötte el a román élvonal magyar vonatkozású mérkőzését, a Sepsi OSK hazai pályán győzte le a az aradi UTA-t.

ROMÁN SUPERLIGA
13. FORDULÓ
Sepsi OSK–UTA Arad 1–0 (1–0) 
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 3487 néző. Vezeti: Horatiu Fesnic
Sepsi OSK: Gyenge – Harut, Ciobotariu, Ninaj, Stefan (Hajdin, 79.)- Kallaku (Alimi, 61.), Mino – El-Sawy (Oroian, 61.), Matei (Neskovics, 89.), Dumitrescu – Coman (Sigér, 89.). Vezetőedző: Valentin Suciu
UTA: R. Popa – Rapa, Poulolo, Benga, Trif (Mabea, a szünetben) – Hrezdac - Cimpanu (Dumiter, a szünetben), Joao Pedro (Fábry, a szünetben), Van Durmen (Vuletich, 79.), Omondi – Costache (Zsóri, 78.). Vezetőedző: Mircea Rednic
Gólszerző: Matei (44.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Olyan három perces szentgyörgyi helyzetsorozattal indult a mérkőzés, hogy a szurkolók már dörzsölgették a kezüket, pazar mérkőzésre számítva – de Denis Ciobotariu gólvonalról mentett fejesét és Cosmin Matei mellé szálló átlövését követően mintha teljesen elfelejtették volna a csapatok, hogy a kaput kellene támadni. Az egyre sterilebb hazai mezőnyfölényből pedig az UTA is hiába próbált kontrákkal kitörni, Joao Pedro középre tartó lövését leszámítva Gyenge Szilárdnak sem akadt dolga. Hogy mégis született gól az első félidőben, arról a röviden feszabadító aradi védelem tehet: Mino Szota visszafejelte a labdát Matei elé, aki hat méterről, jobbról a hosszú alsó sarokba lőtte a labdát. A vendégek pedig azonnal egYenlítehettek volna, de Florent Poulolo ollózásánál Gyenge leért a bal alsó sarokba tartó labdára.  

A Sepsi fiatal kapusa szünet után Andrej Fábry életerős kapáslövését is megfogta, ezt követően viszont már alig akadt dolga. A szentgyörgyi védelem ugyanis többnyire gond nélkül visszaverte az UTA támadásait, és a végén az aradiak örülhettek, hogy nem kapták be a másodikat is: Darius Oroian lapos lövését Robert Popa kapus védte, Sztefan Hajdin pedig jócskán fölé ollózott. Az utolsó aradi helyzetet a 79. percben becserélt Zsóri Dániel puskázta el, aki az ötös sarkáról kapásból fölé lőtt. A győzelemmel a Sepsi nemcsak megelőzte szombati ellenfelét, de már csupán egyetlen helyre és egyetlen pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől. 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik