Román Liga 2: nehezen, de a hetedik bajnokiját is behúzta a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 19:41
A Csíkszereda újabb győzelemnek örülhetett a román másodosztályú bajnokságban (Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Hét forduló után már hatpontos előnnyel vezeti a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Liga 2) táblázatát az FK Csíkszereda, miután a székelyföldi csapat kedd délután, hazai pályán egygólos mérkőzésen legyőzte az Újszentest.

A Temesvárral összenőtt község együttese a vártnál keményebb ellenfélnek bizonyult az FK számára, amely az idény során először nem vezetett a szünetben – bár nagyobb helyzetei az első félidőben akadtak. Szünet után az újszentesiek is próbálkoztak néhány lövéssel, a csíkiak viszont kihasználták egyetlen ziccerüket: Anderson Ceará ugratta ki Jozef Dolnyt, aki 15 méterről félmagasan a jobb sarokba lőtt.

Az FK ezzel idénybeli kilencedik találkozóját is megnyerte (a hét bajnoki mellett mindkét kupamérkőzését is), így Ilyés Róbert vezetőedző együttese a román bajnokság két legfelsőbb osztályának egyetlen százszázalékos csapata maradt.

ROMÁN LIGA 2
7. FORDULÓ
FK Csíkszereda–CSC Dumbravita 1–0 (Dolny 73.)
Csíkszereda: Kelemen Dávid végigjátszotta a 90 percet, Torvund Alexander a szünetben állt be, Hegedűs János és Makrai Gábor a 79. percben lépett pályára, Nagy Jánost a 86. percben cserélték be, Pintér Bence végig a kispadon maradt, Babati Benjámint nem nevezték a találkozóra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik