A házigazda elleni döntetlennel csoportelsőként jutott tovább a magyar női futsalválogatott

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.19. 18:14
null
Vereség nélkül nyerte csoportját a magyar válogatott (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női futsalválogatott 0–0-s döntetlent játszott a házigazda Bosznia-Hercegovina vendégeként a világbajnoki kvalifikációs torna utolsó fordulójában. A magyar csapat így veretlenül végzett csoportja élén, továbbjutva a nyolc együttest tartalmazó elitkörbe.

A magyar válogatott az első fordulóban fordulatos mérkőzésen múlta felül Norvégiát. A második körben jött Fehéroroszország, és a magyar válogatott 6–0-s fölényes győzelme.

A harmadik körben Bosznia-Hercegovina várt Frank Tamás csapatára, a mieink gól nélküli döntetlent játszottak a házigazda ellen. A hét pontot szerző magyar csapat az első helyen végzett csoportjában, és bejutott az elitkörbe a világbajnoki selejtezősorozatban.

A selejtezősorozatban részt vevő 23 európai csapatot a május végi sorsoláson hat csoportba osztották, ezekből az első helyezettek jutnak a rájátszásba, ahol kiemeltként csatlakozik majd Portugália és Spanyolország. Az elitkörben a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják, ezeknek az első két-két helyezettje biztosítja majd a helyét a Fülöp-szigeteken jövő év november 21. és december 7. között sorra kerülő világbajnokságon. Az első női vb-n 16 nemzet vesz részt, mindegyik selejtezőzónából érkeznek majd csapatok. Eddig a házigazda Fülöp-szigetek mellett Új-Zéland szereplése biztos.

Női futsal, vb-selejtező
3. forduló
Bosznia-Hercegovina–Magyarország 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik