MEGMONDOM A MAGAMÉT...

HORVÁTH GÁBOR, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkáraHORVÁTH GÁBOR, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára
Vágólapra másolva!
2009.02.27. 02:01
Címkék

Az MLSZ versenybizottságának keddi döntése értelmében a hét végén nem rendeznek mérkőzéseket a Soproni Ligában, a teljes 17. fordulót elhalasztotta. A futballisták nem értenek egyet a döntéssel, játszanának. Kérdés: az ő véleményük, illetve érdekvédő szervezetük, a HLSZ javaslata számít-e a döntés meghozatalakor?Az MLSZ versenybizottságának keddi döntése értelmében a hét végén nem rendeznek mérkőzéseket a Soproni Ligában, a teljes 17. fordulót elhalasztotta. A futballisták nem értenek egyet a döntéssel, játszanának. Kérdés: az ő véleményük, illetve érdekvédő szervezetük, a HLSZ javaslata számít-e a döntés meghozatalakor?

A HLSZ, illetve a játékosok élhetnek javaslattal, de a döntés ódiuma az MLSZ versenybizottságáé, a labdarúgók véleménye nem befolyásoló tényező. A futballisták várták a rajtot, tétmérkőzéseken akartak bizonyítani, nem csak tréningeken, edzőmeccseken, játszanának – és most csalódottak. Csakhogy a nyilván alaposan átgondolt bizottsági határozat hátterében nagy valószínűséggel gazdasági szempontokat kell keresni. A pályák zöme az előző napok időjárása miatt súlyosan károsodhatna a mérkőzéseken, a helyrehozatalukra pedig nincs pénze a kluboknak. Ez van a mérleg egyik serpenyőjében, a másikban pedig feltehetően a televíziós szerződések, amelyek az előbbivel ellentétes érdekűek. Csütörtök este van, négy és fél Celsius-fokot mutat a hőmérő, emberi számítás szerint lehetne játszani, de a pályák állapotát nem ismerem. Az időjárás befolyásoló hatása mellesleg arra hívja fel a figyelmet, infrastruktúra terén micsoda lemaradásban vagyunk a környező országokhoz képest is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik