Újabb két érkezővel teljes a feljutó Győr kerete

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 11:40
Dörnyei Borisz a Győrhöz igazolt (Fotó: Facebook/Győri ETO-UNI FKC)
A férfi kézilabda NB I-be feljutó Győri ETO-Uni FKC a hivatalos oldalán jelentett be két új igazolást, mellyel teljessé vált a klub kerete a következő idényre.

A Győri ETO-Uni FKC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a montenegrói balátlövőt, Milos Bozsovicsot és a magyar jobbszélsőt, Dörnyei Boriszt. A győriek a közleményben leírják, hogy a két érkezővel teljessé vált a csapat kerete a 2024–2025-ös idényre.

„Többször beszéltünk róla, hogy a következő idény keretének kialakításakor az egyik legfontosabb célunk az volt, hogy olyan játékosok érkezzenek Győrbe, akik tapasztalataikkal és játéktudásukkal nagy segítségére lesznek az ETO-nak. Ezért örömmel jelentem be, hogy két, külföldön is megforduló játékos fogadta el megkeresésünket és csatlakozik együttesünkhöz” – fogalmaz Uhlig Rita, a csapat ügyvezetője.

Milos Bozsovics korábban már játszott Magyarországon, a Tatabánya csapatában, míg Horvátországban az RK Zagrebet erősítette. „A Győri ETO-Uni FKC olyan egyesület, amely fejlődni és növekedni akar a következő években, úgy éreztem, hogy ez kihívás lesz nekem. Nagy magyarországi játéktapasztalattal rendelkezem, hiszen sok évet játszottam az NB I-ben, így azt gondolom, tudok segíteni a klubnak a fejlődésben és az előrelépésben, valamint a fiataloknak is. Úgy gondolom, a következő szezonban jó csapatunk lesz, tapasztalt és fiatalabb játékosok kombinációjából. Nagyon izgatott vagyok, és remélem, hogy a győri szurkolók élvezni fogják a meccseinket, és sok győzelmet ünnepelnek velünk közösen a következő szezonban” idézi a klub honlapja a montenegrói balátlövőt.

„Két szerbiai év után úgy éreztem, kell a váltás, és akkor jött a megkeresés Győrből. Miután a klubvezetőség felvázolta a tervet és a következő évek stratégiáját, sokat nem kellett gondolkodnom. Ambiciózus klub nagy tervekkel, amelyek nagyon szimpatikus voltak nekem. Erős keretünk lesz a jövő évben, amivel szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Várom már, hogy megismerhessem az új csapattársaimat, a várost, és elkezdjük a szezont” – mondta a veszprémi nevelésű Dörnyei Borisz, aki legutóbb a szerb Dinamo Pancsevóban játszott.

A győriek korábban szerződtették többek között a hetvenszeres válogatott jobbátlövő Balogh Zsoltot a Ferencvárostól, illetve a szlovén válogatott irányító Dean Bombacot a Szegedtől.

 

A Győri ETO-Uni FKC kerete
Kapus: Bősz Dániel, Pásztor Imre
Jobbszélső: Dörnyei Borisz, Nagy Martin
Jobbátlövő: Balogh Zsolt, Dely Márton
Irányító: Dean Bombac, Fazekas Máté, Mátés István
Beálló: Ásványi Gellért, Gerdán Tibor, Vajda Huba, Uros Vilovski
Balátlövő: Milos Bozsovics, Lang Zalán, Koncz András, Patrick Pieczonka
Balszélső: Hári Levente, Laurinyecz Balázs

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik