Maddison mellett egy Liverpool-játékos is kikerült az angol keretből

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 13:34
James Maddison (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő angolok keretéből kikerült James Maddison és Curtis Jones is.

FRISSÍTÉS: GREALISH ÉS MAGUIRE IS KIKERÜLT A KERETBŐL – SAJTÓHÍR

A korábban emlegetett Maddison, Jones páros mellett Jack Grealish és Harry Maguire is kikerült az Eb-re készülő angol válogatott keretéből – írja X-oldalán David Ornstein, a The Athletic újságírója. A Manchester United belső védője április óta vádlisérüléssel bajlódik, míg a bajnok City középpályása technikai döntés nyomán került ki a csapatból.


A 33 fős bő angol keretből két távozót már bejelentett a szövetség. A Tottenhamet erősítő James Maddison és a Liverpoolban játszó Curtis Jones biztosan nem utazik az Eb-re. 

Gareth Southgate csapata még így is öttel a 26 fős maximális keretszám fölött van, a napokban tehát újabb keretszűkítés várható. A szövetség közlése alapján az angolok csütörtöki edzésén 27 játékos vesz részt, Lewis Dunk, Harry Maguire és Luke Shaw egyéni edzéspromramot teljesít.

„A feldúlt nem a legmegfelelőbb szó. Jól edzettem és keményen dolgoztam egész héten, de ha őszinte vagyok magamhoz, az idény második felében a sérülésből visszatérve a Spursnél valószínűleg nem voltam olyan formában, mint amilyet kitűztem magam elé, ami döntéshelyzetbe hozta Gareth Southgate-t. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy lenne hely számomra a 26 fős keretben, mivel úgy érzem, hogy valami mást hozok, és az egész 2024-es Eb-selejtezősorozat egyik alappillére voltam, de a menedzser meghozta a döntést, és ezt tiszteletben kell tartanom. Visszatérek, efelől semmi kétségem. Sok szerencsét kívánok a fiúknak Németországban, hihetetlen csapat, olyan srácok, akiket szó szerint az egyik legjobb barátaimnak nevezhetek. Őszintén remélem, hogy a labdarúgás hazatér” – reagált X-oldalán a keretből kimaradó James Maddison.

Anglia pénteken Izlandot fogadja a Wembley-ben, és 16-án, a szerbek ellen kezdi meg szereplését a kontinenstornán.

AZ ANGOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT 31 FŐS, BŐ EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley)
Védők: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guéhi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
Támadók: Jude Bellingham (Real Madrid – Spanyolország), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern München – Németország), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

C-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
18.00, Stuttgart: Szlovénia–Dánia
21.00, Gelsenkirchen: Szerbia–Anglia
JÚNIUS 20., CSÜTÖRTÖK
15.00, München: Szlovénia–Szerbia
18.00, Frankfurt: Dánia–Anglia
JÚNIUS 25., KEDD
21.00, Köln: Anglia–Szlovénia
21.00, München: Dánia–Szerbia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik