Baráth Péter: Felemás érzésekkel fogom nézni az Európa-bajnokságot

Vágólapra másolva!
2024.06.06. 12:24
Baráth Péter (Fotó: instagram.com/rakowczestochowa)
A Ferencváros játékosa, a kétszeres magyar válogatott Baráth Péter télen szerződött kölcsönben Lengyelországba, az akkor még címvédő Raków Czestochowához. A még mindig csak 22 esztendős középpályás lapunknak adott interjút, amelyben beszélt a tavaszi szezonjáról, a lehetséges ferencvárosi visszatérésről és a közelgő Európa-bajnokságról is.

„Az elején kisebb sérülések hátráltattak, pedig akkor lett volna a legtöbb lehetőségem játszani. Márciusig mindkét standard kezdő középpályás hiányzott a középpályáról, de mire visszatértem, ők is felépültek. Már nem hárman voltunk egy pozícióra, hanem négyen-öten, így még nehezebb volt odakerülni. Az idény második felében gyengén ment a csapatnak, talán kaphattam volna több lehetőséget, ám az edző nem váltott. Így elúszott a bajnokság és az Eb-álom is” – mondta lapunknak a 22 esztendős középpályás, Baráth Péter, aki nem érti, mi lehetett oka a mellőzésének. 

„A pozitív visszajelzéseket sokszor megkaptam, de csak szóban. A játékperceimben ez nem mutatkozott meg. Az edzéseken keményen dolgoztam, az edző azonban jobban bízott azokban, akik már régóta a klubnál vannak. Az biztos, hogy összességében kevesebb játéklehetőséget kaptam, mint ahogy elterveztük. Ami a bajnokságot illeti, intenzívebb és erőigényesebb, mint az NB I. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a letámadásra és a taktikai részletekre is, mint otthon.” 

A kétszeres válogatott játékos lengyelországi kölcsönszerződése a következő idény feléig, vagyis 2024 végéig szól. Azt egyelőre nem tudja, ezt követően visszatér-e a Ferencvároshoz, de most a Rakówra koncentrál, amelyhez visszatért a bajnoki címet elhódító vezetőedző, Marek Papszun. 

„Visszatért az edző, aki tavaly bajnokságot nyert a csapattal és előtte hat évig itt dolgozott. Úgy tudom, a Fradival is szóba hozták, ám minket választott. Sok játékost ismer a keretből, de azt gondolom, ilyenkor mindenki tiszta lappal indul. Azt hallottam, hogy kemény kiállású, taktikailag nagyon felkészült ember, az analitikus futball szerelmese. Hallani, hogy szereti a melós játékosokat, ami talán jó hír a jövőre nézve.”

„A kölcsönöm december végéig szól, úgyhogy egyelőre nem foglalkozom ezzel. Nem állítom, hogy nem játszottam el a gondolattal, ám jelenleg nem aktuális” – mondta Baráth az FTC-hez való visszatérés kapcsán. 

Végül szóba került az Európa-bajnokság is, amelyen szeretett volna ott lenni, de így is minden meccset nézni fog s szorít a csapatnak. 

„Felemás érzésekkel fogom nézni az Európa-bajnokságot. A tavaszi teljesítményem alapján nem lehettem kerettag, mert nem játszottam eleget. Annak ellenére sem, hogy főleg emiatt váltottam télen, hiszen a fő célom az volt, hogy ott legyek a tornán a többiekkel. Azt gondolom, ha nincs az a két sérülésem a kölcsönszerződésem elején, akkor lett volna esélyem Németországba utazni. Ettől függetlenül minden meccset nézni fogok és természetesen tiszta szívből szorítok a fiúknak. Ami a csoportot illeti, Németország a favorit, hiába szerepelt gyengébben az elmúlt időszakban. A másik három csapat nagyjából egy szinten van, ám meg merem kockáztatni, hogy másodikok leszünk a csoportban. Szerintem az is nagyon jó eredmény lenne.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik