Tizenkilenc csapat pályázik a 16 női kézilabda BL-kvótára

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 14:41
A Győri ETO címvédőként jó eséllyel megkapja a felminősítést (Fotó: Török Attila)
A Debrecen mellett a Bajnokok Ligája-győztes Győr is beadta nevezését a női kézilabda Bajnokok Ligája következő kiírására. A 16 helyre 19 klub pályázott.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a 2020–2021-es idény óta nem tartanak selejtezőt, hanem a nevezők közül az EHF választja ki a csoportkörben induló 16 klubot.

A BL-ben a nemzeti erősorrend alapján az első kilenc ország bajnokcsapata indulhat, míg a tizedik helyet az Európa-liga legerősebb nemzete kapja meg (ez Dánia). A fennmaradó hat helyre felminősítést kérve pályázhatnak a csapatok. A felminősítést hivatalosan a nemzeti szövetségeknek kell kérniük, ehhez az érintett kluboknak a szükséges dokumentumokat időben el kell küldeniük az MKSZ-nek és az európai szövetségnek (EHF) is.

Egy éve két állandó szereplő, azaz a Győr és a Ferencváros mellett a DVSC jelentkezését is elfogadták. Mint arról beszámoltunk, a debreceniek ezúttal is jelezték indulási szándékukat, és természetesen a Győri ETO is ott van a felminősítésre pályázók között. Az FTC bajnokként biztos induló – címvédőként a győrieket is annak tekinthetjük.

Az EHF június 21-én dönt arról, mely 16 csapat indulhat a Bajnokok Ligájában, amelyben két nyolccsapatos csoportban zajlik az alapszakasz. A csoportok sorsolását június 27-én tartják meg.

A 2024–2025-ÖS NŐI KÉZILABDA BL-RE NEVEZŐ CSAPATOK
BIZTOS INDULÓK (az országok ranglistáját vezető Dánia két csapatot nevezhetett ide) – 9 klub
Esbjerg (dán)
Nyköbing Falster (dán)
Metz (francia)
Ludwigsburg (német) – a Bietigheim új néven
FERENCVÁROS
Buducsnoszt (montenegrói)
Vipers Kristiansand (norvég)
CSM Bucuresti (román)
Krim Ljubljana (szlovén) 

FELMINŐSÍTÉST KÉRTEK – 10 klub
HC Podravka (horvát)
Odense (dán)
Brest Bretagne (francia)
Borussia Dortmund (német)
GYŐRI ETO
DEBRECENI VSC
Storhamar (norvég)
Sola (norvég)
Rapid Bucuresti (román)
Gloria Bistrita-Nasaud (román)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik