Így is rég láthattuk Djokovicsot: már mankózik a világelső a műtétje után – kép

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 12:38
null
Mint ismert, a szerbek 37 éves klasszisa, Novak Djokovics a Roland Garros nyolcaddöntőjében hétfőn öt szettben legyőzte az argentin Francisco Cerúndolót, ám térdsérülése miatt kedden visszalépett, szerdán pedig kiderült, hogy még aznap megműtik. A beavatkozást el is végezték egy párizsi klinikán, s a műtét után néhány órával a – hétfőig még – világelső szerb már egy mankós fotót posztolt is az X-fiókjában.

Bejegyzésében Djokovics azzal kezdte, nehéz döntést kellett hoznia meniszkuszszakadása után, utalva arra, hogy nem nagy híve a mai modern orvoslásnak és gyógyszereknek, inkább az alternatív gyógymódokat és kezelési módszereket részesíti előnyben.

„Még mindig a döntésem feldolgozásának folyamatában vagyok, de azt azért boldogan árulom el, hogy a műtét jól sikerült. Ezért aztán nagyon hálás vagyok az orvosok csapatának, akik mellettem álltak” – írta Djokovics bejegyzésében.

A szerb Sportal úgy értesült, a beavatkozás olyannyira jól sikerült, hogy Djokovicsot már haza is engedték az operációt végző Ramsay Santé sportklinika egyik párizsi intézményéből. A lap szerint ez azt is jelenti, hogy a szerb világelső hamarosan megkezdheti a rehabilitációt, és ha minden a terveinek megfelelően halad, akkor tíz nap múlva már akár futhat is – igaz, még csak egyenes vonalban és szigorú ellenőrzés mellett. Mindez pedig azt jelenti, hogy a július 27-én kezdődő olimpiai tenisztorna kezdetére bőven felgyógyulhat, azaz ott lehet Párizsban és küzdhet a gyűjteményéből még hiányzó olimpiai aranyéremért.

A szerb portál arról is beszámol, hogy Djokovics elárulta, miért sérülhetett meg a Cerúndolo elleni mérkőzésen. A válasz egyszerű: a sok csúszkálástól a salakos pálya legfelső rétege egyszerűen lekopott, s így már nem lehetett csúszni rajta a labdamenetek során: Djokovicsnak megtapadt a lába, és többször is elesett.

„Szokatlanok voltak a körülmények, sokat esett az eső, ami miatt sokszor volt nedves a pálya, ami megváltoztatta a salak felső rétegét, valahogy elvékonyodott, ezért amikor a labdamenetek során odacsúsztunk egy-egy labdáért, mindig kisöpörtünk egy kis salakot a lábunkkal, ami egy idő után teljesen elfogyott és már csak a beton maradt, azton meg már csúszni nem, csak esni lehet. A térdem is így sérült meg. Nem akarok ujjal mutogatni senkire, de szóltam a székbírónak. hogy kérje meg a verseny supervisorát, jöjjön ide, nézze meg a helyzetet, és söpörjenek már vissza egy kis salakot a pályára, de elutasító választ kaptam” – idézte a szerb lap Djokovicsot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik