Rossz, de sikeres

FAZEKAS ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSFAZEKAS ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.27. 00:01
Címkék
Három, szinte eredménytelen, de jó produkció után vasárnap pocsékul játszott a Manchester United, de nyert. Így aztán Sir Alex Ferguson jövője nem is kérdéses, a Tottenham menedzsere, Martin Jol állása viszont annál inkább.

Nehéz szülés volt, és az ered mény nem is megérdemelt. Ám ettől még tény: a Manchester United megszerezte első győzelmét a szezonban, s egyszersmind a rangsor első felébe repítette magát.

Ezzel együtt a Manchester United végig katasztrofálisan játszott a Tottenham ellen, így az egyszeri szurkoló már azon elmélkedhetett, hogy vajon Sir Alex Ferguson még hétfőn is a United menedzsere lesz-e: három mérkőzés győzelem nélkül már elég a kérdésfelvetéshez, négy meg pláne. Furcsamód Ferguson kicsit maga mellett is beszélt, amikor kollégája, Martin Jol állását védte a mérkőzés előtti nyilatkozatában, mondván, néhány rossz meccs nem jelent semmit… Ám a valóság amúgy is az: nagyobb az esély arra, hogy a skót az egész csapatot lecseréli, mintsem hogy őt kirúgják.

Pedig az MU pocsék produkciója nagy részben Ferguson hibája – meg persze a balsorsé. Mert a porcelánlábú Louis Saha, illetve a veterán Ole-Gunnar Solskjaer sérülése mellett égbekiáltó hiba volt Giuseppe Rossi és Alan Smith pár napon belüli eladása a bajnokság startja előtt: utóbbi izmos alkata miatt kifejezetten jól jött volna az összes eddigi rivális hatalmas bekkjei ellen, előbbi pedig igazi lesipuskás, s ez a csatártípus jelenleg hiányzik a United keretéből. Az meg külön pech, hogy Wayne Rooney sérült, Cristiano Ronaldo eltiltását tölti, Carlos Tévez pedig az egész alapozást kihagyta.

A mostani szenvedés egyébként meglepetés volt, mert habár az MU az első három körben nem tudott nyerni, mi több, egyetlenegy gólt szerzett, a kapu előtti impotenciától eltekintve zseniálisan tette-vette a labdát. Most azonban kifejezetten pontatlanul adogattak a „vörös ördögök”, így a természetesen saját térfelén letáborozó Spurs még kontrázgathatott is. Tökéletes jel volt, hogy Nani fél perc után eladta a labdát saját tizenhatosa előtt, Robbie Keane viszont a kapufára nyeste a labdát. A csökkenő önbizalomszint pedig terjedt: az amúgy betonbiztos Rio Ferdinand, Nemanja Vidics középhátvédduó is hibázgatott, aminek „két és fél” tizenegyesgyanús helyzet lett az eredménye Edwin van der Sar kapuja előtt – megúszta az MU. Ilyenkor segíthet egy átlövés – most is segített. Az angol körökben Michael Jackson hasonmásának tekintett Nani bombája kötött ki a Tottenham kapujában, s ezzel megoldódott a Ferguson-féle probléma. Ám tovább erősödött egy másik, hiszen a Tottenham mestere, Martin Jol nem intézmény, mint kollégája, azaz könnyen meglehet, hogy ő hamarosan állástalan lesz…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik