Nehezen indult be a Koeman-féle gépezet, de a hollandok így is kitömték a sokat hibázó kanadaiakat

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 22:53
Jeremie Frimpong góllal és gólpasszal vette ki a részét a holland sikerből (Fotó: Getty Images)
Hollandia labdarúgó-válogatottja 4–0-ra megverte Kanadát a Rotterdamban megrendezett felkészülési mérkőzésen.

Nem hozott sok izgalmat a mérkőzés első fele, majd az idő múlásával a hazai közönség előtt játszó hollandok növelték a vendégekre nehezedő nyomást, s ez helyzetekben is megmutatkozott. Elsőként Wijnaldum veszélyeztetett, de lövését a gólvonalról fejelte ki Cornelius, majd Frimpong lövését védte St. Clair. Ezután a kanadaiak büntethettek volna, de Larin jó helyről a kapu mellé lőtt. A szünet előtt Brobbey egyedül vezethette a labdát a kapusra, de a remek ütemben kilépő St. Clair jól zárta a szöget, s megakadályozta a vezető gólt.

A második félidő holland fölénnyel indult, s ez az 50. percben gólt eredményezett: Frimpong a jobb szélről senkitől sem zavartatva (hol volt Davies?) tekerte be a labdát az ötösre, ahol a Johnstont megelőző Memphis Depay a hálóba pöckölt. Néhány perccel később a Depaynak gólpasszt adó Frimpong villogott: a Leverkusen szélsője a leshatárról indulva robogott el az ötös sarkáig, centerezése elakadt a lóhalálában visszarohanó Daviesben – a labda viszont nála maradt, így beadás helyett bal lábbal a jobb felsőbe tekert.

A 63. percben újabb gólt szereztek Ronald Koeman tanítványai: Schouten lövését a labdát megfogni próbáló St. Clair maga elé ejtette, a frissen becserélt Wout Weghorst pedig lesipuskás módon élt a lehetőséggel. A Hoffenheimben légióskodó centerrel a hajrában Malen rúgatott volna még egy gólt, de St. Clair védte a ziccert. Másodpercekkel később az épp bravúrt bemutató – klubszinten az MLS-es Minnesota Unitedben védő – kanadai kapus már a fejét foghatta: a laposan belőtt szöglet után Zator rúgott egy gyertyát, az ötösön ólálkodó Virgil van Dijk a feleslegesen kilépő St. Clair fölött a hálóba bólintotta az égből aláhulló labdát.

A vége így 4–0 lett, s noha a meccs elején akadozott a gépezet, az elfutásokra és a hibák kihasználására építő Koeman-csapat így is átgázolt az ingatag védelemmel felálló észak-amerikai gárdán – más kérdés, hogy ez a produkció elég lesz-e az osztrákok, a lengyelek és a franciák ellen az Eb D-csoportjában.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Hollandia–Kanada 4–0 (0–0)
Hollandia: Vertbruggen – Geertruida, De Ligt (De Vrij, 72.), Blind (Van Dijk, 72.), Van de Ven – Schouten, Wijnaldum, Gravenberch (Veerman, 86.) – Frimpong (Bergwijn, 62.), Brobbey (Weghorst, 62.), Depay (Malen, 62.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Depay (50.), Frimpong (57.), Weghorst (63.), Van Dijk (83.)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik