Atlétika: Halász Bence a kedvenc ketrecéből dobhat az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.06.06. 20:17
Halász Bence (Fotó: AFP)
A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Benz márkájú dobóketrecét hamarosan a párizsi olimpia kalapácsvetői fogják használni. A különleges sporteszközt, amelyből Európában csupán néhány létezik, a magyar fél bérbe adja az olimpia szervezőinek az ötkarikás játékok idejére – minderről dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára tájékoztatta a Magyar Távirat Irodát.

A sportvezető elmondta, hogy a megkeresés a Mondo sporteszközgyártó és forgalmazó márkától érkezett, amely a budapesti atlétikai világbajnokság mellett, a párizsi olimpia sporteszköz-beszállítója is. Mivel a Benz gyártók nem tudtak az ötkarikás játékok számára eszközt biztosítani a kalapácsvető számhoz, azzal a kéréssel keresték meg az atlétikai vb magyar rendezőit, hogy segítsenek kijuttatni a dobóketrecet az olimpiára.

„A megállapodás piaci alapon történt, a Mondo által javasolt értéken adtuk bérbe az eszközt, de számunkra elsősorban a spotdiplomáciai jelentősége miatt fontos ez az ügy – fogalmazott Schmidt Ádám. – Érdekesség, hogy ez a Benz márkájú dobóketrec világbajnoki bronzérmes atlétánk, Halász Bence kedvence, így nagyon reméljük, hogy szerencsét hoz neki Párizsban és ismét egy emlékezetes versenyzéssel örvendezteti meg a magyar szurkolókat” – tette hozzá a sportért felelős államtitkár.

„Amikor értesültem róla, hogy Benz-ketrec lesz Párizsban is, nagyon megörültem neki, hiszen nem titok, hogy az a kedvencem. Teljes gőzzel készülünk az olimpiára, és ez is ad most egy kis pluszt, mintha hazai pálya lenne, hiszen a dobókörben csak én vagyok és a kalapács. Persze most még előttem van az Eb, szombaton Rómában állok dobókörbe” – nyilatkozta Halász Bence a hír hallatán.

A sporteszköz a napokban indult útjára, és egy nyerges teherszállító járművel jut el Budapestről a francia fővárosba. A párizsi olimpia után a dobóketrec visszakerül a Nemzeti Atlétikai Központba, ahol 2026-ban az első budapesti atlétikai világdöntőn újra szerepet kap.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik