Marco Rossi: Az elmúlt években gyakran felborítottuk a papírformát

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 20:08
Fotó: Getty Images
Az olasz sportitalia.com-nak adott interjút Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat trénere beszélt a magyarok Eb-esélyeiről, illetve az A-csoport erőviszonyairól is.

„Szerintem sok szempontból fejlődött a csapatom, s ez a fejlődés folyamatos volt az évek során. Mint minden folyamatban, úgy a mi esetünkben is akadtak apró megtorpanások, vagy visszalépések, de összességében felszálló ágban vagyunk. Mindez reményt ad nekünk a jövőre nézve, még akkor is, ha tudjuk, milyen ellenfelek várnak ránk”mondta a magyar válogatott elmúlt években látott fejlődéséről Marco Rossi, majd a csoportellenfelekről is szót ejtett. 

„Papíron természetesen erősebbek nálunk, de az ilyen ellenfelek ellen mindig is kedvezőtlen kilátásokat jósoltak. Németország csodálatos játékosokkal rendelkezik, körülbelül húsz olyan futballistája van, aki az elmúlt években a Bajnokok Ligája és az Európa-liga elődöntőjében, vagy épp a döntőkben szerepelt. Svájc már nem feltétlenül képviseli ugyanazt a színvonalat, de a nagy tornákra rendre összekapja magát, s az esetek többségében túléli a csoportkört. Ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy az elmúlt években gyakran felborítottuk a papírformát és bízom benne, hogy ez most is sikerül. Ezen a szinten könnyű győzelemre számítani vakmerőség lenne az ellenfelek részéről” – fogalmazott a szövetségi kapitány. Rossi hozzátette, hogy Szoboszlai Dominik mellett a további hét topligás játékos alkotja a csapat gerincét, majd elmondta, hogy Nagy Ádám képességeit alábecsülik, míg Horváth Krisztofert egy, az NB I-nél magasabb színvonalat képviselő ligában szeretné látni.

A magyar válogatott mestere zárásul elmondta, hogy az egyenes kieséses szakaszban elkerülné a címvédő olaszokat.

„Szeretném elkerülni a második helyet: nyerjük meg a csoportot, vagy végezzünk harmadikként (nevet). (...) Mondjuk azt, hogy el szeretném kerülni az olaszokat. A Nemzetek Ligájában csak tőlük kaptunk ki, s emiatt nem jutottunk be a négyes döntőbe ” – zárta gondolatait Marco Rossi.

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Paksi FC)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan HD – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz-magyar)

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik