Mainoo is bekerült – megvan az angol válogatott bő Európa-bajnoki kerete

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.21. 15:07
A belgák elleni felkészülési meccs legjobbja, a 19 éves Kobbie Mainoo ismét behívót kapott (Fotó: Getty Images)
Anglia válogatottjának szövetségi kapitánya, Gareth Southgate kijelölte 33 fős keretét a Bosznia-Hercegovina és Izland elleni felkészülési meccsekre. A tréner később ebből a keretből szűkít az Európa-bajnokságra.

Több nagy név sem került be a bő keretbe. A Manchester Unitedből a rossz idényt futó Marcus Rashfordot nem találjuk a listán, emellett a Borussia Dortmundban egyre jobb formába lendülő Jadon Sancho sincs ott. Kerkez Milos csapattársát, az AFC Bournemouth nagyszerű formában lévő csatárát, az idényben 21 gólig jutó Dominic Solanket sem találjuk a keretben. Kimaradt továbbá az előző tornák meghatározó duója, Jordan Henderson és Kalvin Phillips, ahogyan Raheem Sterling is. Ben Chilwell sincs ott, noha Southgate-nek klasszikus balhátvédje csak egy van, Luke Shaw, ő azonban sérült. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy ezen a poszton a tréner többször is játszatta Kieran Trippiert.

Kobbie Mainoo személyében egy tizenéves is bekerült. Az MU-ba berobbanó középpályást választották meg a legjobbnak az angolok legutóbbi mérkőzésén. Mainoo tavasszal a brazilok ellen csereként debütált, aztán a belgák ellen már kezdőként játszott remekül.

Az angol válogatott június 3-án a bosnyákokkal játszik, majd 7-én az izlandiakat fogadja. Az Európa-bajnokságot 16-án Szerbiával kezdi, utána Dániával és Szlovéniával csap össze a C jelű négyesben.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT 33 FŐS, BŐ EURÓPA-BAJNOKI KERETE
kapusok: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley)
védők: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)
középpályások: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
támadók: Jude Bellingham (Real Madrid – Spanyolország), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern München – Németország), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa), James Maddison (Tottenham)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

AZ ANGOL VÁLOGATOTT EB ELŐTTI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Június 3., hétfő, 20.45, Newcastle: Anglia–Bosznia-Hercegovina
Június 7., péntek, 20.45, Wembley: Anglia–Izland

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
18.00, Stuttgart: Szlovénia–Dánia
21.00, Gelsenkirchen: Szerbia–Anglia
JÚNIUS 20., CSÜTÖRTÖK
15.00, München: Szlovénia–Szerbia
18.00, Frankfurt: Dánia–Anglia
JÚNIUS 25., KEDD
21.00, Köln: Anglia–Szlovénia
21.00, München: Dánia–Szerbia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik