Az olimpia után többé nem játszik a nemzeti csapatban a dánok klasszisa

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 12:57
Niklas Landin az olimpián játszik utoljára a dán válogatottban (Fotó: AFP)
A párizsi olimpia után többé nem lép pályára a dán férfi kézilabda-válogatottban az Aalborg 35 éves klasszis kapusa, Niklas Landin.

A két német sztárcsapatnál, a Rhein-Neckar Löwennél és a THW Kielnél összesen 11 idényt lehúzó dán kapus tavaly nyáron tért haza Dániába és lett az Aalborg játékosa, ám a dán Tv2 Sportnak adott exkluzív interjújában elárulta, hogy a párizsi ötkarikás játékok után többé nem lép pályára a dán válogatottban.

„Ez egy régóta érlelődő döntés, és úgy érzem, most jött el a megfelelő idő. A párizsi olimpia tökéletes alkalom erre. Nincs semmi jobb annál, mint olimpiai arannyal befejezni” – mondta Landin, aki 273 alkalommal lépett pályára a dán nemzeti csapatban, mellyel 2016-ban, Rióban olimpiai bajnok, 2021-ben Tokióban ezüstérmes lett, de háromszoros világbajnoknak (2019, 2021, 2023), kétszeres vb-másodiknak (2011, 2013), Európa-bajnoknak (2012) is mondhatja magát, ráadásul Rióban megválasztották az olimpiai torna legjobb kapusának.

„A válogatott mindig a legjobb élményeket adta, és nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan korosztályokkal játszhattam, amelyekből egymás után kerültek ki a nagy tehetségek. Mindenekelőtt arra vagyok a legbüszkébb, hogy egy fantasztikus válogatott jött össze, és szerintem Dánia a következő években is sikeres lesz” – vélekedett Landin, aki nem vonul teljesen vissza, ugyanis klubszinten még folytatja pályafutását és marad az Aalborgnál.

A klasszis kapus megjegyezte, hogy januárban, a világbajnokság idején most lesz ideje pihenni, s ennek köszönhetően akár még sokáig a csúcson maradhat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik