Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
1 tk szódabikarbóna
só
1 db kígyóuborka
rukkola
1 csomó retek
2 szál újhagyma
15 dkg koktélparadicsom
borecet
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este egy nagy tálban, legalább háromszoros mennyiségű vízben beáztatjuk. Mintegy a duplájára dagad. Másnap leszűrjük, és bő vízben feltesszük főzni egy csipet sóval és szódabikarbónával, ami segít abban, hogy megpuhuljon. Fedő alatt kis lángon, forrástól számítva kb. másfél óra alatt megpuhul. Ha elkészült, leszűrjük. A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk, és összekeverjük a csicseriborsóval. A borecetet elkeverjük az olívaolajjal, a sóval, a borssal, és a salátára öntjük.
Miért ajánljuk?
A csicseriborsó rostokban gazdag, így segíti az emésztést, a méregtelenítést. Magas a fehérjetartalma és gazdag B1-, B6-vitaminban, folsavban. Kalcium- és foszfáttartalma révén nagyon jó csonterősítő. Csicseriborsót konzerv formájában is lehet kapni. Ha nincs időd a főzéssel vesződni, használd azt a salátához.