
Az édesburgonya a fogyókúrázók és a sportolók körében is népszerű. Tele van antioxidánsokkal, rosttal, és rengeteg magnéziumot is tartalmaz, ami különösen szükséges az izmoknak. Az édesburgonya nemcsak köretnek remek, hanem belecsempészheted a salátába is.
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
3 szál sárgarépa
olívaolaj
¼ tk kömény
1 csipetnyi só
¼ tk rozmaring
10 dkg koktélparadicsom
rukkola
bébispenót
1 db lime
Elkészítés:
Az édesburgonyát és a répát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, egy tálban átforgatjuk benne a krumplit és a répát. Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a zöldségeket. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és összekeverjük az édeskrumplival, a répával, a rukkolával és a bébispenóttal. Az egészet meglocsoljuk a lime levével és kevés olívaolajjal. Parmezánnal vagy fetasajttal is megszórhatjuk.
Legfrissebb hírek

Ételek, amelyeket edzés után is bátran fogyaszthatunk
Csupasport
2023.03.16. 09:05

6 étel, amit edzés után bátran fogyaszthat
Csupasport
2020.06.13. 08:18

Spenótos-sütőtökös saláta
Csupasport
2019.10.26. 11:41

Édesburgonya-krémleves
Csupasport
2019.09.15. 14:07

Mennyi kalóriát tartalmaznak a zöldségek?
Csupasport
2019.07.12. 14:08

Brokkoli saláta
Csupasport
2019.07.07. 08:44

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával
Csupasport
2019.07.06. 09:05
Ezek is érdekelhetik


