Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé
só
bors
olívaolaj
1 bögre quinoa
rukkola
bébispenót
lolo saláta (zöld, lila)
citromlé
Elkészítés:
A lazacról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd bedörzsöljük az olívaolajjal. Egy serpenyőt felmelegítünk, kevés olívaolajat csepegtetünk bele és elhelyezzük benne a lazac szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és úgy 5-6 percig sütjük oldalanként. Akkor fordítjuk meg, amikor a szelet közepe kezd világosodni. A quinoát egy szűrőben leöblítjük, fazékba öntjük és annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi. Forrástól számítva 20 percig főzzük. Ha maradt leve leszűrjük. Villával fellazítjuk és hozzákeverjük a rukkolát, a spenótot és a salátát, végül citromlével meglocsoljuk.