Csirkenyárs kuszkusszal, salátával

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 09:05
Ha nem akarsz mindig csirkét és rizst enni, a rizs remek alternatívája a kuszkusz. Magas rosttartalmának köszönhetően eltelít, de figyeljünk mindig arra, hogy ha köretként fogyasztjuk, együnk mellé zöldséget.

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
olívaolaj
1 mk füstölt paprika
1 mk bors
oregánó
rozmaring

1 bögre kuszkusz
zöldségleves alaplé
fejes saláta
paradicsom

Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a füstölt paprikával, a borssal, az oregánóval, a rozmaringgal, ízlés szerint sóval és bepácoljuk vele a csirkehúst. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük. A csirkehúst saslikpálcára vagy hurkapálcikára húzzuk és előmelegített sütőben 180 fokon többször forgatva addig sütjük, amíg a hús meg nem pirul. A kuszkuszt leöblítjük és leöntjük annyi zöldséglével, amennyi ellepi, és lefedjük. Amikor magába szívta az alaplevet, villával átlazítjuk. A salátát leveleire szedjük és megmossuk. A paradicsomot megmossuk, szeleteljük. A csirkenyársakat a kuszkusszal, a salátával és a paradicsommal tálaljuk.

Legfrissebb hírek

Mennyibe kerül havonta, ha profi testépítők szeretnénk lenni?

Csupasport
2023.06.23. 18:10

Spenótos-sütőtökös saláta

Csupasport
2019.10.26. 11:41

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Csupasport
2019.09.22. 11:48

Gyümölcsös kuszkusztorta

Csupasport
2019.09.01. 09:29

Tepsis lecsós csirkemell

Csupasport
2019.08.31. 12:09

Csirkemellel töltött cukkini

Csupasport
2019.08.24. 09:51

Grillezett csirkemell paradicsommal

Csupasport
2019.08.03. 11:46

Citromos csirkenyárs dzadzikivel

Csupasport
2019.07.21. 15:06
Ezek is érdekelhetik