Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
só
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
2 ek olívaolaj
A cukkinihez:
2 db cukkini
1 db lime
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, kockára vágjuk, enyhén megsózzuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot összekeverjük az olajjal, majd a húsra öntjük. Egy serpenyőt felmelegítünk, beleöntjük a csirkemellkockákat, és pirosra sütjük. Ha a csirke kellően átpuhult, kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és szárazra töröljük. Egy zöldséghámozóval óvatosan vékonyra szeleteljük. A lime levét összekeverjük az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a sóval, és megforgatjuk benne a cukkiniket, majd a forró serpenyőben mindkét oldalát egy-egy percig sütjük.
A cukkinit a csirkemellel tányérra szedjük, rukkolával, fenyőmaggal vagy napraforgómaggal még megszórhatjuk.