Sajtos-karfiolos muffin

Vágólapra másolva!
2019.01.06. 09:35
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, tele vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Talán nem is gondolnád, de nagyon finom muffint is lehet belőle készíteni, és még liszt sem kell hozzá.

Hozzávalók:

1 db közepes fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db tojásfehérje
12 dkg reszelt sajt
10 dkg fetasajt
1 dl joghurt
2 ek zabpehely

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk és egy aprítógéppel morzsásra aprítjuk.
Egy tálba öntjük és a mikrohullámú sütőben 5 percig pároljuk. Ha kihűlt, tiszta konyharuhába tesszük és kinyomjuk belőle a levét. A karfiolhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a két egész tojást és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Belekeverjük a reszelt sajtot, a fetasajtot, a joghurtot és a zabpelyhet is. A masszát muffinformákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Legfrissebb hírek

Paleo citromos-mákos muffin

Csupasport
2019.11.03. 10:08

Cukkinis muffin

Csupasport
2019.09.29. 08:07

Céklás muffin

Csupasport
2019.02.09. 08:55

Tojásos muffin

Csupasport
2018.11.13. 10:10

Paleo csokis muffin

Csupasport
2018.09.29. 16:39

Almás zabmuffin

Csupasport
2018.09.01. 08:58

Zabpehely muffin

Csupasport
2018.06.05. 07:46

Fokhagymás zabmuffin – nassolni vágyó diétázóknak

Csupasport
2018.05.10. 09:28
Ezek is érdekelhetik