
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, tele vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Talán nem is gondolnád, de nagyon finom muffint is lehet belőle készíteni, és még liszt sem kell hozzá.
Hozzávalók:
1 db közepes fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db tojásfehérje
12 dkg reszelt sajt
10 dkg fetasajt
1 dl joghurt
2 ek zabpehely
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk és egy aprítógéppel morzsásra aprítjuk. Egy tálba öntjük és a mikrohullámú sütőben 5 percig pároljuk. Ha kihűlt, tiszta konyharuhába tesszük és kinyomjuk belőle a levét. A karfiolhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a két egész tojást és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Belekeverjük a reszelt sajtot, a fetasajtot, a joghurtot és a zabpelyhet is. A masszát muffinformákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Legfrissebb hírek

Paleo citromos-mákos muffin
Csupasport
2019.11.03. 10:08

Cukkinis muffin
Csupasport
2019.09.29. 08:07

Céklás muffin
Csupasport
2019.02.09. 08:55

Tojásos muffin
Csupasport
2018.11.13. 10:10

Paleo csokis muffin
Csupasport
2018.09.29. 16:39

Almás zabmuffin
Csupasport
2018.09.01. 08:58

Zabpehely muffin
Csupasport
2018.06.05. 07:46

Fokhagymás zabmuffin – nassolni vágyó diétázóknak
Csupasport
2018.05.10. 09:28
Ezek is érdekelhetik

