Hozzávalók:
2 db tojás
1 ek méz vagy juharszirup vagy bármilyen édesítő (ha nagyon érett, édes a banán, akkor elhagyható)
2 db érett banán vagy egy csésze almapép
2 dl joghurt
1 bögre tej
vanília
3 bögre zabpehely
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
fahéj
Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a mézzel. Hozzáadjuk a villával összetört banánt vagy az almapépet, a joghurtot, a tejet, a vaníliát, a sütőport, a csipet sót, a fahéjat és a zabpelyhet. A masszát alaposan kikeverjük és állni hagyjuk 20 percig, hogy a zabpehely megdagadjon. A muffinformákat kiolajozzuk, és beletöltjük a masszát. Tetejére rakhatunk áfonyát, málnát, diót, mogyorót. A muffinokat 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.
Miért ajánljuk?
A zabpehely sok vízben oldódó rostot tartalmaz, ami segíti az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet biztosít. A zabpehely lassan felszívódó szénhidrát, fogyasztása után a vércukorszint nem emelkedik meg hirtelen.