Céklás muffin

Vágólapra másolva!
2019.02.09. 08:55
A céklát sokan csak ecetes formában, savanyúságként eszik, pedig isteni sütve, húsok mellé köretnek vagy salátába. Sőt a cékla nagyon sok egészséges, diétás desszertnek is alapanyaga lehet.

Hozzávalók:
2 db cékla
¼ bögre malátaszirup (bármilyen cukorpótlóval helyettesíthető)
3 db tojás
1/3 bögre alacsony zsírtartalmú tej
¼ bögre olívaolaj
1.5 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A céklát meghámozzuk, lereszeljük, és egy nagyobb tálban összekeverjük a maláta sziruppal, a tojással, a tejjel, az olívaolajjal. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz, beletesszük az apróra tört étcsokoládét, és összekeverjük. A tésztát muffinformákba töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.

Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a cékláról

Csupasport
2023.10.06. 21:39

Sportolók kedvencei, avagy miben rejlik a szupererő? – 5 érdekesség a cékláról

Csupasport
2023.02.24. 09:14

Paleo citromos-mákos muffin

Csupasport
2019.11.03. 10:08

Cukkinis muffin

Csupasport
2019.09.29. 08:07

Egyszerű céklaleves

Csupasport
2019.03.15. 13:55

Céklás rizottó

Csupasport
2019.01.17. 11:29

Sajtos-karfiolos muffin

Csupasport
2019.01.06. 09:35

Diós-sajtos céklasaláta

Csupasport
2018.12.13. 10:21
Ezek is érdekelhetik