Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze nagy szemű zabpehely
1 csomag sütőpor
1 tk fahéj
1 csipet só
1 db tojás
22 dkg görög joghurt
½ csésze almaszósz (nem cukrozott)
5 dkg barna cukor
1 tk vanília kivonat
1 db alma
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a muffinformákat olajsprayvel bepermetezzük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban elkeverjük a tojást, a joghurtot, az almaszószt, a barna cukrot, a vaníliát és a meghámozott, lereszelt almát, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és alaposan elkeverjük. A masszát a muffinformákba öntjük és az előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük.
Miért ajánljuk?
Ez a finom almás muffin nem olajjal vagy vajjal készül, hanem tele van egészséges összetevőkkel. Minimális cukrot ugyan tartalmaz, de a joghurt és zab miatt jó minőségű fehérje és rost van benne. Edzés előtti reggelire kiváló megoldás.