Diós-sajtos céklasaláta

Vágólapra másolva!
2018.12.13. 10:21
A céklát sokan ecetes formában fogyasztják, pedig kiváló köreteket lehet készíteni belőle húsok mellé. Azért is érdemes minél több céklát enni, mert az egyik legegészségesebb és legolcsóbb zöldség.

Hozzávalók:
3 db cékla
15 dkg fetasajt
5 dkg dió
1 csomag rukkola

Elkészítés:
A céklát megmossuk, szárazra töröljük, majd alufóliába csomagolva előmelegített sütőben, 180 fokon kb. egy óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk és felszeleteljük. A fetasajtot és a diót összevágjuk. A rukkolát tányérra tesszük, ráhalmozzuk a céklát, a sajtot és a diót. A salátát fogyaszthatjuk önmagában, akár vacsorára is, de roston sült húsok mellé is kiváló.

Miért ajánljuk?
A cékla tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal. Sok vasat, kalciumot tartalmaz. A cékla erős májtisztító hatású, ezáltal méregtelenít is. A benne lévő betain pedig segít a zsírok lebontásában.

Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a cékláról

Csupasport
2023.10.06. 21:39

Sportolók kedvencei, avagy miben rejlik a szupererő? – 5 érdekesség a cékláról

Csupasport
2023.02.24. 09:14

Spenótos-sütőtökös saláta

Csupasport
2019.10.26. 11:41

Brokkoli saláta

Csupasport
2019.07.07. 08:44

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával

Csupasport
2019.07.06. 09:05

Csicseriborsó-saláta

Csupasport
2019.06.09. 08:51

Cukkinisaláta csirkemellel

Csupasport
2019.06.08. 10:54

Édesburgonya saláta

Csupasport
2019.05.12. 09:43
Ezek is érdekelhetik