Hozzávalók:
1 bögre quinoa
1/2 fej brokkoli
1 csésze borsó (konzerv)
1 csésze kukorica (konzerv)
1 csésze gomba (konzerv)
kaliforniai paprika
1 db tonhalkonzerv
1 ek olívaolaj
1 ek citromlé
bors
Elkészítés:
A szűrőben leöblített quinoát egy fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük, ha maradt leve leszűrjük, villával fellazítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megpároljuk. Ha friss borsót, kukoricát és gombát használunk, akkor azokat a zöldségeket is megpároljuk, ha konzervet, akkor leszűrjük. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük. A zöldségeket és a tonhalat a megfőtt quinoához keverjük. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, kevés borssal megszórjuk és ráöntjük a quinoasalátára.